Kilátót és turistaházat avattak a Hármashatár-hegyen

Forrás: turizmus.com

 2016. július 14. 20:04

Átadták a Guckler Károly-kilátópontot, valamint a Hármashatár-hegyi turistaházat, ahol 38 szállásférőhelyet alakítottak ki.

A Pilisi Parkerdő Zrt. 2012-ben kezdte meg a Hármashatár-hegy újjászületésével kapcsolatos munkálatokat. A cél az volt, hogy ZöldBázis Turistaközpont néven egy korszerű ökoturisztikai létesítményt hozzon létre, amely egyben méltó módon tiszteleg a terület nagy múltra visszatekintő repüléstörténeti hagyományai előtt. Ezt követően, 2013 őszén indult a hármashatár-hegyi Erdő Ajándéka Erdei Iskola kialakítása, amelyet 2014 tavaszán adtak át. 2014-ben a Hangár Bistro kialakítása, felújítása és a rendezvényhangár tetejének korszerűsítése következett, 2015-ben pedig elkezdődött a csütörtökön átadott kilátópont és turistaház építése.

 

Az épületben 38 férőhelyet alakítottak ki: a vendégek 12 kétágyas, valamint egy 8, illetve egy 6 ágyas szobában hajthatják álomra fejüket. A látogatók rendelkezésére áll egy közösségi helyiség is, teljesen felszerelt konyhával. A turistaházat az érdeklődők ez év őszétől vehetik először igénybe.

 

Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója elmondta, a Hármashatár-hegyi turistaház és a Guckler Károly-kilátópont hivatalos átadásával a társaság egyik legfontosabb fejlesztése, a Hármashatár-hegyi ZöldBázis közel érkezett a befejezéséhez.

A zrt. tájékoztatása szerint a kilátópont 31 millió forintból valósult meg, a turistaház kialakítására 120 millió forintot fordítottak hazai forrásból.

Fotók: MTI/Mohai Balázs