Királyi hétre vár Nagyvárad

Forrás: turizmus.com

 2017. június 14. 15:46

Június 19–25. között Szent László Napokat rendeznek a nagyváradi várban, kézművesvásárral, össznépi örömfőzéssel, koncertekkel és rengeteg gyerekprogrammal.

A szervezők szándékai szerint ezúttal is tartalmas kikapcsolódást, szórakozási lehetőséget kínálnak úgy, hogy közben fejet hajthatunk városalapító lovagkirályunk előtt. Szent László személye idén még erősebb kapocs lesz az események között, hiszen trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága Szent László évének nyilvánította a 2017-es esztendőt.

Szent László Napok Nagyváradon

Fotó: szentlaszlonapok.ro

Természetesen ezúttal sem marad el a mindig nagy népszerűségnek örvendő kézművesvásár és az össznépi örömfőzés, neves meghívottak tartanak előadást, könyvbemutatót. Gyermekprogramból pedig sikerült annyit csokorba gyűjteni, hogy nem túlzás kijelenteni: egy gyerekfesztivál is helyet kap a kulturális rendezvénysorozat égisze alatt.

Ezenkívül június 22–25. között minden este ismert és elismert előadók lépnek fel a Szent László Napok színpadán. További részletek az esemény honlapján: www.szentlaszlonapok.ro.

Kapcsolódó cikkek