Kolozsváron népszerűsítették Egert és környékét

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 25. 14:01

A 8. Kolozsvári Magyar Napok rendezvényen Magyarország Főkonzulátusának sátrában népszerűsítették Eger Térségét és Gyöngyös-Mátrát 2017. augusztus 17-20 között, minden nap 11-19 óráig.

A megjelenést az egyesület tagsága támogatta, így az Eger Városi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft, Matyóföldi Idegenforgalmi Egyesület, Gyógyvizek Völgye TDM, Bélapátfalvi Kulturális és Média Nonprofit Kft, Bogácsi Turisztikai és Szolgáltató Nonprofit Kft, az EGERERDŐ Zrt.ajánlataival találkozhattak az érdeklődők. A vásári megjelenéshez csatlakozott a Gyöngyös-Mátra TDM, így Magyarország legmagasabb csúcsai a vásári forgatagban a Farkas utcában elérhető közelségbe kerültek.


Ezen a rendezvényen debütált sikerrel az Eger Térsége Turisztikai Információs térképe is. Elmondható, hogy az érdeklődők nagyrészt ismerik ezt a térséget, több szolgáltatót megneveztek, ahol pozitív élményeket szereztek. Meglepő volt, hogy a fürdők közül a Zsóry Fürdőt kevesen ismerték, de rövid bemutatás után, szívesen vitték kiadványukat. Sokan emlegették Szilvásváradot, az erdei vonatozós élményeiket. Természetesen az érdeklődés központjában a fürdők álltak, valamint a középkategóriás szálláshelyeket keresték.

Volt olyan, aki a tömegközlekedéssel való megközelíthetőségről kért információt. Nagyrészt családosok illetve nyugdíjasok keresték fel standot, de néhány egri is gyűjtött be "hazai" prospektusokat a kitelepülésről.