Koncert és csillagles a Bükki Csillagdában

Forrás: turizmus.com

 2023. július 14. 16:05

Augusztus 25-én pénteken különleges esemény várja a Bükki Csillagdában az érdeklődőket. A Csillagmesék – Történetek az Égből a Földieknek szeretettel címet viselő koncerten Asharti Szabó Andrea, intuitív énekművész énekel, majd az este csillaglessel folytatódik.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság csillagászati látogatóközpontjában szervezett esemény azért is különleges, mert az intuitív technikának köszönhetően soha nem hangzanak el a dalok kétszer ugyanabban formában. A hallgatók a hangok, történetek és a planetáriumban vetített képi világ segítségével kizökkenhetnek a mindennapokból. Az előadóművész hitvallása, hogy az éneklés, illetve az ilyen típusú zenék hallgatása gyógyító erővel hathat testre, lélekre és szellemre egyaránt.

bukki_csillagda

A koncerten Asharti Szabó Andrea, intuitív énekművész énekel, majd az este csillaglessel folytatódik

Fotó: Fehér János/Bükki Csillagda

A koncert után csillaglesen vehetnek részt a látogatók a Bükki Csillagda teraszán vagy obszervatóriumában, ahol csillagászok segítségével megnézhetik a Holdat, a Mizar-Alcort, az Epsylon Lyrae-t, az M13-at, az M57-et (Gyűrűs köd), az Albireót, az M31-et (Androméda galaxis) és a Szaturnuszt.

A rendezvényre szóló jegyekkel érkezési sorrendben foglalhatják el helyeiket, jegyvásárlási lehetőség ITT.