Közösségi munkával készült Kistótfalu óriási falfestménye

Forrás: turizmus.com

 2020. július 07. 17:10

A tervezéstől a megvalósításig közösségi munkával készült Kistótfalu első, óriási falfestménye. Ez a csodás kép fogadja immár a szeptemberben nyíló Hétágfa Tanösvényre érkezőket.

A helyi közösségépítés még soha nem volt ennyire tapintható, mint a falfestés pár napja alatt – mondta a projektet vezető Iványi Emese a Hétágfától. – Rengetegen jöttek ki beszélgetni, biztatni, vagy hoztak valami enni-innivalót. Soha nem éreztük ennyire, milyen hálásak a helyiek, hogy élet van a faluban!

Közösségi munkával készült Kistótfalu első, óriási falfestménye

Fotó: Hétágfa

A kép alkotói gyerekek, felnőttek, kistótfalusiak és „vendégművészek” Harkánytól Siklóson át Újpetréig. Aki pedig a „vásznat”, jobban mondva a hatalmas falfelületet biztosította, a tulajdonos Jani bácsi, akinek csak akkor vált csalódottá az arca, amikor a festmény elkészültével rádöbbent, hogy elvonul háza mellől az „alkotótábor”.

A Hétágfa Egyesület 2016-ban tájolta magát Kistótfalu és környezete felé, fontos célkitűzésük a természet szeretetére nevelés. Tavaly teremtették meg a forrást arra, hogy egy speciális tanösvény vezessen itt a gyönyörű környezetű falu mellett.

Ez a csodás kép fogadja a szeptemberben nyíló Hétágfa Tanösvényre érkezőket

Fotó: Hétágfa

A közösségi álom hamarosan egészében is megtekinthető, szeptember 19-én nyit a Kistótfaluból a Hétágfa Ligetig vezető új, speciális tanösvény.