Magyarország vár: 4 fürdő, ahol garantáltan jól érzi magát a család

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2022. november 07. 15:45

Messzire űzheti a hangulatunkra is rátelepedő őszi borút egy kiadós családi élményfürdőzés. Fürdővárosaink nemcsak a vízben kínálnak örömteli kikapcsolódást, kimerült energiaraktárainkat szárazföldi élményekkel is feltölthetjük.

Zalakarosi Fürdő

Rengeteg vizes kaland vár a fürdő hatalmas beltéri gyermekvilágában, csúszdák és vízágyúk, kötélhidak és kötélmászókák, szigetek és zuhatagok garantálják a jókedvet a nagyobbaknak, a tipegők sekély vízben pancsolhatnak.

Rengeteg vizes kaland vár a hatalmas beltéri gyermekvilágában

Fotó: Zalakarosi Fürdő

Az izgalmakat a galérián lévő játszótéren, a családi szaunában vagy a sóhomokozóban lehet kipihenni. A szülők és nagyszülők emellett élvezhetik a híres gyógyvíz jótékony hatását, lazító masszázzsal vagy illatos szépségkezeléssel megkoronázva a kikapcsolódást.

Ezt is látni kell: Kis-Balaton, Kápolnapusztai Bivalyrezervátum, Zobori Élménypark

 

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

Dél-tengeri hangulatot idéz a családi élményfürdő ötezer négyzetméteres épülete, amelyben három óriáscsúszda kanyarog, de több kisebb csúszda is hívogat a gyermek-, a bébi- és a hullámmedence örömei mellett.

Dél-tengeri hangulatot idéz a családi élményfürdő

Fotó: Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

A szülők az óriás jacuzziban ejtőzve figyelhetik a gyerekek játékát, hogy aztán a játszóházban működő gyerekfelügyeletet kihasználva nyugodt „énidőt” töltsenek el a gyógymedencékben vagy a szaunavilágban, ahol a hétvégi felöntéseken mentolkoktél vagy chilis csokitorta gőzét is élvezhetik.

Ezt is látni kell: Nádasdy-vár, Sárvári Arborétum, Szent László király-templom

 

Aquaticum Debrecen SPA

A hatalmas üvegkupola alatt lévő vízi paradicsomban a nagyobb gyerekek két óriáscsúszdán vagy a kamikáze csúszdákon versenyezhetnek, az apróságok a bébipancsoló klórmentes vízében játszhatnak, a baba-mama pihenőben kényelmes karosszékek, matracok hozzák el az otthon nyugalmát.

Hatalmas üvegkupola alatt terül el a vízi paradicsom

Fotó: Aquaticum Debrecen SPA

Komfortos, hogy az emeleti büfék teraszáról kávézás közben is rálátunk a játszóházban szaladgáló gyerekekre. A szülők és a nagyszülők a termálfürdő medencéiben és a szaunavilágban kapcsolódhatnak ki.

Ezt is látni kell: Nagyerdei Kultúrpark, Déri Múzeum, Református Nagytemplom

 

Gyulai Várfürdő

Az Aquapalotában két izgalmas óriáscsúszdából vagy a családi csúszdából csobbanhatunk a vízbe, bátorságunkat és szaltótudományunkat pedig az ugrómedencében tesztelhetjük. A kisebbeket kalózhajó és vízágyú is szórakoztatja.

Bátorságunkat az ugrómedencében tesztelhetjük

Fotó: Gyulai Várfürdő

Ha az élménymedencében minden porcikánkat megmasszíroztuk a vízsugarakkal, kipróbáltuk a barlang romantikus zuhatagjait és eleget köröztünk a sodrófolyosóban, várnak bennünket a masszázsok, a szaunák, vagy a vízibárban egy koktél, amelyet a medencében ülve is elfogyaszthatunk.

Ezt is látni kell: Gyulai vár, Almásy-kastély Látogatóközpont, Erkel Ferenc Emlékház


A cikk eredetileg a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány "Magyarország vár" című kiadványában jelent meg. A lap főtámogatója: