Marco Rossi szövetségi kapitány is meglátogatta a Szent István-termet

Forrás: turizmus.com

 2022. november 04. 10:06

Továbbra is töretlen az érdeklődés a Budavári Palota elsőként újjáépített helyisége, a Szent István-terem és a hozzá tartozó kiállítás iránt, már több mint 100 ezren nézték meg. A magyar labdarúgó-válogatott kapitánya, Marco Rossi is ellátogatott a terembe, ő volt a 100324. látogató.

A II. világháborúban elpusztult történelmi helyiség a Nemzeti Hauszmann Program részeként, az eredeti tervek alapján született újjá, az újranyitást követően pedig már több mint 100 ezren voltak kíváncsiak rá - közölte a Várkapitányság.

Marco Rossi, olasz labdarúgó, edző és kapitány korábban már többször ellátogatott a budai Várba, de csak most látta először az újjászületett Szent István-termet, amelyet lenyűgözőnek talált. Úgy vélte, feleségének is tetszene az aprólékosan megmunkált Zsolnay-kandalló, az olasz mesterek függönyei vagy az egyedülálló parketta látványa.

rossi_szentistvan

A látogatást emléklap örökítette meg, amelyet Madaras Bence (b), a Várkapitányság vezérigazgatója adott át Marco Rossinak (j)

Fotó: Kárász Karolina/Várkapitányság NZrt.

A látogatást emléklap örökítette meg, amelyet Madaras Bence, a Várkapitányság vezérigazgatója adott át a szövetségi kapitánynak. A mester azt is elárulta, hogy először a feleségével járt a Budavári Palotanegyedben és jóleső érzés tölti el, amikor meglátja a Puskás Aréna körvonalait a Várból.