Megjelent a Kéktúra III. turistakalauz

Forrás: turizmus.com

 2020. november 23. 12:58

A Cartographia Kft. országos turistatérkép- és turistakalauz-sorozatának keretében, aktualizált kiadással újra megjelentette a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra útvonalát bemutató Kéktúra III. turistakalauzt.

A kiadvány borítója

Fotó: Cartographia Kft.

Az Írott-kőtől Szekszárdig kanyargó, több mint 500 km hosszú útvonalat részletes, 1:40.000, 1:60.000 méretarányú térképszelvényeken ábrázoló, aprólékos táj- és útleírással, az érintett települések látnivalóinak igényes ismertetésével, mintegy 450 fotóval bemutató turistakalauz az Országos Kéktúrát bemutató Kéktúra I. (Hollóháza–Nagymaros) és Kéktúra II. (Visegrád–Írott-kő) turistakalauzok szerves folytatása – számol be róla közleményében a Cartographia Kft.

Mint írják, a Kőszegi-hegységtől a Kemenesháton, az Őrségen, a Göcsejen, a Zalai-dombságon, Belső-Somogyon, a Zselicen, a Mecseken, a Geresdi- és a Szekszárdi-dombságon át a tolnai megyeszékhelyig vándorló útvonal ismertetése a csaknem 200 oldalas kötetben azonos igényességgel jelenik meg.

A szerkesztők úgy vélik, az aprólékos gondossággal naprakészre szerkesztett turistakalauz mindazok hűséges, megbízható társa lesz, akik belevágnak a felejthetetlen kalandba, s – a legendás filmsorozatok címeit kölcsönözve – az Országos Kéktúra másfél millió lépése után még egymillió lépésre indulnak Magyarországon.

A Kéktúra III. kalauz 2021. évi kiadását a Cartographia a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) kiemelt támogatásával valósította meg.