Megnyílt a mezőkövesdi Zsóry Liget Gyógy- és Egészségpark

Forrás: turizmus.com

 2020. október 13. 12:26

Új közösségi teret és egészségparkot alakított ki Mezőkövesd Város Önkormányzata a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő környezetében, melyhez 884 211 361 Ft támogatást nyert a GINOP-7.1.3-15-2016-00017 azonosítószámú pályázaton.

A fejlesztés összköltsége 909 255 226 Ft, melyhez a város 25 043 865 Ft önerőt biztosított.

A Zsóry Liget Gyógy- és Egészségpark a Zsóry fürdő főbejárata előtti téren és az arborétum területén épült, a szolgáltatásait térítésmentesen vehetik igénybe az idelátogató vendégek az év minden évszakában.

Innovatív egészségpark minden korosztálynak

A Zsóry Liget Gyógy- és Egészségpark a Zsóry fürdő gyógyhely egyediségét megőrizve épült meg. Az arborétum zöld ligeteiben, terein, sétányain szabadtéri fitnesz, futókör, petanque-pálya, thaichi-mező, jógatér, sétautak szolgálják a relaxálásra, sportolásra vágyó vendégeket, kellemes, zöld környezetben, megteremtve az aktív pihenés lehetőségét. Közösségi terei rendezvények, találkozók színterei, játszótere a gyermekes családoknak nyújt kikapcsolódást.

Mezítlábas tanösvény

Fotó: Zsóry Liget Gyógy- és Egészségpark

A parkban felépült információs pont szolgáltatásaival a vendégek kulturált és szakszerű tájékoztatását szolgálja, kiegészülve kávézóval, ajándékbolttal és helyi termékeket kínáló termelői piaccal, de működik itt segway- és kerékpárkölcsönző is. A gyógy- és egészségparkban szabadtéri pihenőpadok, -bútorok, árnyékot adó ligetek, a matyó népművészetet idéző térelemek kaptak helyet.

Minden korosztály talál mozgáslehetőséget

Fotó: Zsóry Liget Gyógy- és Egészségpark

Különleges látványosságok, zöld ligetek, közösségi terek

A Zsóry Liget Gyógy- és Egészségparkban kialakított ködszínház programhelyszínként működik. Mögötte különleges látványosságot nyújt a tájegység növény- és madárvilágát bemutató „növénytorony” az esti hang- és fényjátékkal vagy a napközbeni párásítással. A parkban több szökőkút található, köztük van egy elektromos kerékpárral meghajtható szökőkút is.

Rekortán futópálya is található a parkban

Fotó: Zsóry Liget Gyógy- és Egészségpark

Izgalmas fotópontok

A Zsóry Liget Gyógy- és Egészségpark területén 3 D-s aszfaltrajzok készültek, amelyek különleges fotópontként, szelfipontként működnek. Próbálja ki, hogy milyen a szakadék fölött, egy vulkán tetején állva, vagy akár egy cápa szájában szelfizni!

Szelfipont a "szakadék" fölött

Fotó: Zsóry Liget Gyógy- és Egészségpark

Környezetbarát közlekedési megoldások

Az autóval érkezők számára díjmentesen igénybe vehető, rendezett parkolókat alakítottak ki. A kerékpárral érkezők  járműveiket fedett kerékpártárolóban helyezhetik el, valamint kiépültek az elektromos autók és kerékpárok töltési pontjai is. A helyi és távolsági autóbusszal érkezőket új, fedett autóbuszmegálló fogadja.

www.mezokovesdegeszsegpark.hu (X)