Megnyitják a felújított Budai Vigadót

Forrás: Magyar Építők

 2018. október 01. 14:40

Október 4-én megnyílik a mintegy 7,1 milliárd állami támogatásból rekonstruált Budai Vigadó. A 120 éves műemléképületben helyet kapó és visszaköltöző Hagyományok Háza október 4. és 7. között táncelőadásokkal, gyermekprogramokkal és kiállításokkal várja az érdeklődőket.

Az 1899-ben elkészült Budai Vigadón 2017-ben kezdte meg a munkálatokat az Épkar Zrt. Az impozáns épületben számos feladatot láttak el: többek között elbontották az utólag beépített galériákat, így az eredeti belső magasságú tereket lehet használni. A sok évtizedes tervek szerint rekonstruálták többek között a műemléképület előcsarnokát, üveg felülvilágítóval kialakított díszlépcsőházát valamint a dísztermet is. A nyári szünetben megújult a könyvtár és a színházterem is. Előbbibe 40 ezer kötetet kellett a megfelelő módon visszahelyezni, utóbbiba pedig modern színpadi gépészetet építettek be.

Négy napon át tartó rendezvénysorozattal várja az érdeklődőket a visszaköltöző Hagyományok Háza

Fotó:  magyarepitok.hu

Az október 4-én megnyíló Hagyományok Háza napközben ingyenes kézműves workshopokokkal, gyerekprogramokkal, épületbejárással, esténként mesekocsmával és táncházzal szórakoztatja az érdeklődőket. Szombat éjszaka a bálteremmé alakítják a nagyteremet, ahol az EtnoRommal és a Szászcsávási zenekarral mulathat a közönség, valamint megcsodálhatja az épületre vetített különleges fényfestést is.