Megnyitott a felújított tatai Esterházy-kastély – podcast

Forrás: turizmus.com

 2021. június 01. 14:54

A Turizmus Café hatodik adásában Virág Zsolt miniszteri biztos és Glázer Tamás, a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője a frissen felújított tatai Esterházy-kastély nyitásáról, valamint a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram további fejlesztéseiről számolt be.

Az Esterházy-kastély az első olyan műemléképület, amely a Nemzeti Kastélyprogramnak köszönhetően nyerte vissza egykori szépségét. Az Öreg-tó partján álló barokk műemlék sok évnyi kutató, tervező és felújítási munkát követően nyerte vissza régi pompáját. A beruházás összesen 2,4 milliárd forintból valósult meg a program keretein belül – hangzott el a műsorban.

A kastély május 26-án nyitotta meg kapuit a nagyközönségnek: többek között megcsodálhatjuk az eredeti táblás és rombusz alakú parkettát, de a fürdőszobákban az eredeti márvány- és hollandi csempés burkolatok is megmaradtak.

A történelmi falrétegeket a NÖF szakértői gondos kutatások alapján és archív fotók alapján restaurálták, az emeleti és földszinti teremsorban láthatunk korhű bútorokat és festményeket, amelyek megidézik a barokk hétköznapok hangulatát.

A tatai Esterházy-kastély után hamarosan folytatódik a sor további megnyitókkal az év hátralévő részében: többek között a mosonmagyaróvári vár, a nádasdladányi kastély és a sümegi püspöki palota is bemutatkozik új pompájában – hangzott el a műsorban.

Kattintson a nyílra a teljes beszélgetés meghallgatásához!


A beszélgetés a Turizmus Café május 27-i adásában hangzott el. Talkshow-sorozatunkban nemcsak a szakmáról beszélgetünk, hanem személyes, könnyed beszélgetésre hívjuk a szakma szereplőit. Ha lemaradt a műsorról, a teljes adást megtekinthet alább.