Milyen sör illik a bamborák mellé?

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2021. október 08. 14:23

A Continental Railway Solution Kft. partnerpartit szervezett a Continental Classic Express Train de Luxe különvonata fedélzetén, hogy a pandémia okozta kiesést követően megismertesse legújabb programját.

Egyértelmű üzenete a határozott, vendégbarát újraindítási szándéknak, hogy maga Szigeti András ügyvezető igazgató készítette bajorperecből a prézlit a bamborákhoz (cseh sörkorcsolya: darált füstölt sonkával töltött gombóc – a szerk.), amelyet meleg előételként, birsalmás, lilakáposztás ágyon tálaltak egy pohár Erdinger Urweisse, palackban érlelt búzasör társaságában.

A meghívott vendégekkel a Keleti pályaudvarról néhány órás kirándulásra kifutó luxusvonaton a cég kínálatának legújabb tagját, a „Beer and Dine” programot mutatták be, amelyen gondosan készített, kifinomult ételek mellé felszolgált kézműves sörökkel várják a vendégeket.

Tény, hogy a hangulatos bárral, vendéglői szakasszal, kétüléses vasúti fülkékkel, konyhával ellátott szerelvény színvonalas szolgáltatásaiban vélhetően még a kifinomult ízlésűek sem lelnének hibára. Így aztán nem véletlen, hogy csütörtökön este a társaság remek hangulatban élvezte a zakatolást.

continental

A „Beer and Dine” programon gondosan készített, kifinomult ételek mellé felszolgált kézműves sörökkel várják a vendégeket

Fotó: turizmus.com / Irházi János

S ha már a program válogatott étkekről és sörökről szólt, a fogásokhoz társított, erjesztett nedűkről a felszolgálás alatt Fáczán Dániel, a Liquid Gold értékesítési és marketing igazgatója beszélt, bepillantást engedve a szakmai szigorból jottányit sem engedő sörmanufaktúrák szakmai kulisszatitkaiba.Olyan söröket kóstolhattunk, amelyek kizárólag hagyományos módszerekkel készültek, a gyártók pedig konzekvensen ellenállnak a mennyiségi termelés kihívásának.Így került az asztalokra belépőként a zöld fűszerekkel készített házi vaj mellé a spanyol Estrella Inedit söre, a pácolt hermelinhez a Klostermann világos láger, vagy a stílusosan, serfőző módra rotyogtatott marhapörkölt (zöldfűszeres juhtúrós galuskával) levezetésére egy pohár Bernard Amber Ale.

continental

Előételként bamborákot szolgáltak fel birsalmás, lilakáposztás ágyon egy pohár érlelt búzasör társaságában

Fotó: turizmus.com/Irházi János

Nem hétköznapi, de a Continental Classic bebizonyította, hogy desszertet is követhet egy pohár sör. A meggyel ízesített Lindemans kriek mellé négyféle édességet kóstolhattunk: Esterházy torta, trüffel, túró-málna desszert, valamint choco musse.

Ludwig Klára, a pilisszentiváni Jókenyér vezetője elmagyarázta: cégfilozófiájuk az adalékmentes péktermékek, édességek gyártása. Kizárólag „tiszta”, jobbára saját maguk előállította alapanyagokból dolgoznak, maguk őrlik a búzát, a rozst, és főzik a lekvárokat is.

A „gasztro-tortúrát” követően a szervezők úgy érezték, illik megmozgatni a társaságot, és erre kiváló lehetőségnek bizonyult a gödöllői vasútállomáson a felújított Királyi Váró megtekintése, amely annak idején Ferenc József császár és Erzsébet királyné kényelmét szolgálta.

continental

Egy rövid megálló erejéig a gödöllői pályaudvar felújított Királyi Váróját is megtekinthettük

Fotó: turizmus.com  /Irházi János

Itt Bárdy Péter alpolgármester fogadta társaságunkat, aki hajdani királyi pletykák felelevenítése közben többek között elmondta, hogy a helyszín népszerű kulturális és rendezvényközponttá nőtte ki magát, ahol rendszeresen szerveznek koncerteket, esküvőket, és más közösségi programokat is.

continental

Az új gasztronómia programot a Continental Classic Express Train de Luxe különvonata fedélzetén élvezhetik a vendégek

Fotó: turizmus.com / Irházi János

A rövid megszakítást követően a Continental Classic Express Train de Luxe folytatta visszaútját Budapestre, ám a kulináris záróakkord még hátra volt: szőlővel, dióval ékesített sajtválogatás kísérőjeként O'Hara's stout sört ízleltek a vonatozók.

Szigeti András lapunknak elmondta, nagy öröm számukra, hogy 2019 után, a pandémia okozta kiesést követően a szerelvény ismét mozgásba lendült, és a jövőbeni megrendelők elvárásaihoz bármiben rugalmasan igazodó szolgáltatásokkal várják a csoportokat.