Nagykorú lett a Falk Art Fórum

Forrás: turizmus.com

 2018. május 01. 16:25

Május 5-én 18. alkalommal rendezik meg a Falk Miksa utcában a galériák összefogását, a Falk Art Fórumot (FAF).

A rendezvény központi témája idén az antik bútorok és műtárgyak elhelyezése a modern lakáskultúrában, de anyák napjára is hangolódhatunk a művészet segítségével. A családokat is színes program várja 14 órától az autóforgalomtól lezárt utcaszakaszon.

Az idei FAF a lakáskultúrát helyezi a fókuszba

 

A Falk Art Fórumot először 2006 őszén rendezték meg, nem titkoltan azzal a céllal, hogy olyan látogatókat is bevonzzanak az utcába, akik még nem ismerkedtek meg a galériák titokzatos és lenyűgöző világával. Az antik és modern műtárgyak utcai randevúja azóta is töretlen népszerűségnek örvend, így most is bizonyára sokan várják már az idei fesztivált.

Május 5-én, szombaton minden eddiginél színesebb, érdekesebb programmal várják az érdeklődőket, ezúttal 30 résztvevő galéria kínál extra progamot az utcába látogatóknak. Az idei Falk Art Fórum (röviden FAF) témája: a műtárgyak otthon. Napjainkban óriási divat a lakberendezés és miközben hódít a minimalizmus, sokan mégis szeretnék magukat olyan tárgyakkal körülvenni, amelyeknek lelke van. Hogy miként lehet ezeket a stílusokat kombinálni, hogyan illeszthetőek be az antik bútorok és dísztárgyak a mai divatos berendezések közé, erre láthatunk majd példákat a fesztiválon.

 

 

A galériák maguk is különféle enteriőrök berendezésével szeretnék érzékletesebbé tenni, hogy milyen jól megférnek egymás mellett a különböző stílusok, a minőségi anyagból készült régi bútorok és a míves műtárgyak. A fesztivál vendégei lesznek a KREA Kortárs Művészeti Iskola enteriőrtervező hallgatói, akik szintén művészeti műfajokat, korstílusokat megidéző izgalmas pop-up terekkel rukkolnak majd elő. A színpadi programok között ehhez kapcsolódóan egy érdekes kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül: Vadas József művészettörténésszel és Csörge Csabával, a Darius Antikvitás tulajdonosával is a régi bútorokról esik majd szó.

 

Fotók: FAF

A régi bútorok és tárgyak mellett az antik szőnyegek is öltöztetik a lakást – nemcsak a földön, hanem a falon is. A fesztiválon dr. Pásztor Emese művészettörténész tart előadást az értékes és szép szőnyegekről. Más világot, eltérő hangulatot visz a lakásba a kilim, a kézzel szőtt nomád szőnyeg. Látványos kiegészítője lehet bármilyen stílusú otthonnak.

Természetesen ezenkívül is érdemes az utcába látogatni, hiszen akit a Falk Miksa utca érdekes házai érdekelnek, egy erről szóló sétán vehet részt. Az utca galériáit pedig egy másik séta kapcsán ismerhetik meg az érdekődők Schneller János művészettörténész segítségével.

www.falkart.hu