Nagykörút, néked adok ma randevút – szállodai, múltidéző séták

Forrás: turizmus.com

 2016. április 10. 16:50

Az idén a pesti Nagykörút lesz a Budapest100 helyszíne és témája. Április 16-án és 17-én több tucat nagykörúti épület – köztük a Corinthia és a Hotel Nemzeti, valamint a Radisson Blu Béke szállodák – tárják ki kapuikat a látogatók előtt, hogy megmutassák régi szépségüket.

A Budapest100 a régi budapesti épületek köszöntésére önkéntesek, lokálpatrióták és a házukat szerető lakók összefogásával szerveződő kezdeményezés, amelynek elindítója az OSA archívum, projektgazdája a Kortárs Építészeti Központ.

A kétnapos program keretében építészek, történészek, valamint a házak régi lakói vezetik a sétákat, amelyeket koncertek és más kulturális programok – jógától a bűvészeti mutatványokig és a vetélkedőkig – egészítenek ki.

A séta keretében között olyan ikonikus épületek mutatkoznak be, mint a három régi – és azóta megifjodott – szálloda, valamint Nyugati pályaudvar és a Vígszínház.
Az M4 Rákóczi téri kijáratánál működő információs ponton szombaton és vasárnap önkéntesek várják délelőtt 10 és 18 óra között az érdeklődőket.

A részletes programokról a budapest100.hu-n tájékozódhatunk.