Nagyváradon mutatkozott be Nyíregyháza

Forrás: turizmus.com

 2015. november 05. 14:08

Nyíregyháza és az MT Zrt. összefogásának eredményeként turisztikai bemutatkozásra került sor Nagyváradon. Dr. Kovács Ferenc polgármester vezetésével november 2-án egy nyíregyházi delegáció utazott a Bihar megyei székhelyre, ahol újságírókkal, valamint turisztikai szakemberekkel találkoztak.

A turistaforgalom növelésének érdekében több nyíregyházi turisztikai bemutatkozás valósult meg ebben az évben Romániában, melyek rendkívüli sikerrel záródtak. A KSH felmérése szerint a Nyíregyházán eltöltött romániai vendégéjszakák száma dinamikusan nő, így a szakemberek fontosnak tartják a román piacon történő aktivitások folytatását.

 

A Hotel Ramada különtermében a szakmai program vendégeit Huszár István Erik Nagyvárad alpolgármestere és Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere köszöntötte. Katona Ilona, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-Alföldi Regionális Marketing Igazgatóság igazgatója az észak-alföldi régió turisztikai lehetőségeit ismertette, majd Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője előadása következett Nyíregyháza turisztikai kínálatáról. A Nyíregyházi Állatpark igazgatója, Gajdos László izgalmas előadást tartott a 2015-ben Európa legjobb állatparkja címet viselő Sóstó Zoo-ról. Dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója előadásának középpontjában a gyógyászati komplexumban igénybe vehető szolgáltatások álltak.

A programot igen nagy turisztikai és média érdeklődés övezte, melyet a három eredetvédett pálinka kóstolója és állófogadás követett.

A délután fontos eseménye volt a 2013-ban újjá épített Nagyváradi Állatkert meglátogatása. A Nyíregyházi Állatpark jelentős támogatást nyújtott a nagyváradiaknak, hiszen több mint 50 állatot adtak azért, hogy ki tudjon nyitni az állatkert. Persze a szakmai együttműködés folyamatos, így most sem érkezett a nyíregyházi küldöttség üres kézzel. A nagyváradi állatkert magányos hím oroszlánjának a nyíregyháziak feleséget hoztak, Zinát a szabolcsi megyeszékhelyen született 4 éves oroszlánt.

 

A nagyváradi látogatás ideje alatt a két város közötti kooperáció egyéb területre történő kiterjesztése céljából dr. Kovács Ferenc tárgyalást folytatott Ilie Bolojan polgármesterrel.

Annak érdekében, hogy a workshop-on részt vevő média képviselők és a turisztikai szakemberek személyesen is megtapasztalhassák a prezentáción bemutatottakat, november első hetében Nyíregyházára látogatnak.