Népszerű rockoperával nyitja meg a szezont a Margitszigeti Színház

Forrás: turizmus.com

 2024. január 18. 16:48

A Margitszigeti Színház 2024-es szezonjának nyitásaként nagyszabású és egész napos családi programmal készül pünkösdkor, május 19-én. Az egész napos esemény megkoronázása a Mária evangéliuma rockopera lesz a margitszigeti nagyszínpadon.

A nap folyamán a pünkösdi népi hagyományokat zenével, tánccal és játékokkal megelevenítő látványos rendezvényen pünkösdi királyt és királynét választanak az arra érdemes fiatalok között.

Este a Mária evangéliuma rockoperát, Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi nagy ívű zenés művét, a műfaj kiváló művészeinek és alkotóinak közreműködésével állítják színpadra.

Borbás Barbara és György-Rózsa Sándor a Mária evangéliuma rockopera egyik drámai jelenetében

Fotó: Éder Vera

A rockos alapú és szimfonikusokkal kiegészített zenekari hangzás egyedi magyar zenei stílust képvisel, mely a rockopera műfajában képes a dramatikus vonalat, azaz a történetet a színpadi vizualitás magasfokára juttatni.

Az előadásban a mindenki által jól ismert bibliai történet elevenedik meg – Mária szemszögéből. A darab Mária ifjúságától Krisztus születésén és kereszthalálán át Mária mennybemeneteléig követi az eseményeket, János apostol látomásos tolmácsolásában.

Máriát ezúttal Bordás Barbara, Jézust György-Rózsa Sándor, János apostolt Földes Tamás alakítja, míg Heródes szerepében Molnár Levente operaénekes debütál. A műfaj kiváló énekeseinek és alkotóinak közreműködésével készült előadás rendezője Juronics Tamás, látványos díszletét Cziegler Balázs, jelmezeit Benedek Mari tervezte. A grandiózus előadásban közreműködik a Szegedi Kortárs Balett, valamint a Győri Nemzeti Színház zenekara és kórusa.