Növekvő vendégszám Eger térségében

 2013. október 01. 09:58

Évi hét százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma Eger térségében az elmúlt két évben - mondta Pataki Sándor, az Eger Térsége TDM Egyesület elnöke a szervezet hétfői egri projektzáró konferenciáját megelőző sajtóbeszélgetésen.

Az egyesület több mint 96 millió forint fejlesztési célú támogatást nyert az Észak-Magyarországi Operatív Program keretén belül. Az összeget 17 millió forint önerővel kiegészítve, technikai eszközök beszerzésére, marketingre, oktatásra, szakmai tanfolyamokra, szakkiállításokra fordították az elmúlt két évben.

Pataki Sándor elmondta: a munka eredményeként 2011-ben és 2012-ben hét-hét százalékkal nőtt a térségben a vendégéjszakák száma, ami a vendéglátásban érdekelt vállalkozások eredményességét is növelte.

Az igazi szakmai munka most kezdődik: a zárókonferencián a következő öt év teendőit tekintik át. 2014 tavaszára már 40-60, a szálláskínálat mellett még legalább egy programot tartalmazó ajánlattal lépnek piacra.

 

A 2009. november 27-én megalakult szervezet tagja az Egri Városi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft., a Gyógyvizek Völgye Egerszalók-Demjén-Egerszólát TDM Egyesület, a Matyóföldi Idegenforgalmi Egyesület, hét önkormányzat, köztük a Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat, hat kisebb egyesület, valamint négy vállalkozás.