Palotanegyed fesztivál idén nyáron is

 2014. június 12. 15:17

Három hónapon keresztül 15 helyszínen 150 ingyenes programmal várnak mindenkit Józsefvárosba a Palotanegyed fesztivál. A tematikus rendezvényeken koncertek, egész napos gyerekprogramok, színházi-, bábszínházi- és táncelőadások, kézműves vásár, sör és gasztrozene sétány fogadja a járókelőket.

A főváros egyik legszínesebb nyári, összművészeti rendezvénysorozata június 21-én, Szent Iván Ünnepével kezdődik. A nyári napforduló ünnepén megnyitja kapuit a Palotenegyed Fesztivál, amely egészen szeptember közepéig kultúrával és minőségi szórakozással tölti meg a Múzeumkertet, a Szabó Ervin teret, a Muzikum Klubot, az Építész udvart és a kerület más tereit, utcáit.

A „Szent Iván Ünnep – NapÉjZene Fesztivál" a rendezvénysorozat nyitányaként a programok színpompás kavalkádját tárja a budapestiek és fővárosba kikapcsolódni érkezők elé. Ezen a hétvégén Szalóki Ági, Ferenczi György és a Rackajam, valamint Lovász Irén adnak koncertet a Múzeumkertben.

Emellett egész napos gyerekprogramokkal, báb és színházi előadásokkal, tűztánccal és tűzszínházzal csalogatják ki otthonaiból az érdeklődőket. Az ünnep hagyományainak megfelelően szombaton reggel a közönség bevonásával egy több méter átmérőjű mandalát kezdenek el építeni kövekből és virágokból. A kész alkotáson ezernyi mécses gyullad majd fel vasárnap este Lovász Irén és Gulyás Anna énekével kísérve. Emellett kihagyhatatlan látvány és élmény lesz a szombat esti tűzugrás és a szerelmes ifjak összeéneklése is.