Portugália is eltörölte a beutazási korlátozásokat

Forrás: turizmus.com

 2022. július 05. 12:02

A Portugáliába légi úton érkezőknek – az Azori-szigetek kivételével – július 1. óta nem kell oltási igazolványt vagy negatív koronavírustesztet felmutatniuk.

Portugália épp a nyaralási időszak kezdetére időzítette a beutazási korlátozások feloldását. A portugál nemzeti polgári repülési hatóság, az ANAC közlése szerint július 1-jétől megszűnt a légitársaságok járványügyi ellenőrzési kötelezettsége a nemzetközi járatokon. A szárazföldi úton érkezőknek már május közepe óta nem kell oltási igazolványt vagy negatív tesztet felmutatniuk– írja az urlaub.check24.de.

Madeira szigete ugyancsak nem kéri a védettség igazolását a beutazóktól, az Azori-szigetek azonban még igen.

Porto városa a libegővel. A nyaralási időszak kezdetére Portugália is eltörölte a beutazási korlátozásokat

Fotó: 123rf.com

A portugál hatóságok a stabil járványügyi helyzettel és a magas átoltottsági aránnyal indokolják a korlátozások feloldását. Továbbá állításuk szerint most már abban a helyzetben vagyunk, hogy jobban értjük a fertőzést és hatékonyabb kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre a súlyos lefolyású megbetegedések esetén.

A portugál kormány ezenkívül arról is döntött, hogy a fertőzött személyek számára hétről öt napra rövidítik le a karantén idejét. A maszkviselési kötelezettség a tömegközlekedési eszközökön, gyógyszertárakban, gondozóotthonokban és kórházakban továbbra is érvényes.

Portugáliában legutóbb az omikron variáns BA.5-ös alváltozatának „köszönhetően”, április végén lángolt fel újra a koronavírus-járvány, azóta egyre csökken a megbetegedések száma.