Prága nyári kampányával a 35 év felettieket és a családosokat csábítja utazásra

Forrás: turizmus.com

 2023. június 01. 16:38

Prága turisztikai szervezet hivatalosan is elindította nyári marketingkampányait. Az Enjoy Respect Prague és a Stay in Prague kampányok elsősorban a nemzetközi közönséget, a 35 év feletti egyéni utazókat és a gyermekes családokat célozzák meg.

A nyári kampányok 15,4 millió cseh koronás költségvetését második alkalommal finanszírozzák a külföldi és hazai turisták által a szálláshely-szolgáltatás után fizetett idegenforgalmi adóból a Prague City Tourism közlése szerint.

Idén három kampányt valósítanak meg.

Prága turisztikai szervezete a prágai repülőtérrel és a Czech Tourism állami ügynökséggel közösen indította el a Stay in Prague (Maradj Prágában) elnevezésű online kampányát, amely az európai, amerikai és ázsiai piacokat célozza meg. Ennek során különböző digitális platformokon – a bankártyaadatokra, a Cseh Tudományos Akadémia humán kutatásának eredményeire, valamint az idegenvezetői szolgáltatások kapcsán beérkezett kérdésekre támaszkodva – igyekeznek minél személyre szabottabb reklámokkal elérni a nemzetközi közönséget.

Az At Home in Prague (Otthon Prágában) kampány fókuszában a belföldi turizmus népszerűsítése áll, amely az elmúlt két évben felívelt a fővárosban. A legfrissebb statisztikai adatok szerint a belföldi turisták teszik ki a Prágába látogatók negyedét. Tavaly a csehek egyik legnépszerűbb belföldi úti célja volt a főváros, ahova 2023 első három hónapjában több mint 350 ezer hazai vendég érkezett. A kampány fő arca a kreatív szövegeiről és szójátékairól ismert Tata Bojs cseh pop-rock együttes, akik bemutatják a város "bohém lelkét" a helyi művészeken és Prága lakóin keresztül. A kampányt Prága különböző kerületeit bemutató videók egészítik ki.

Prága idén elsősorban a nemzetközi közönséget, a 35 év feletti egyéni utazókat és a gyermekes családokat célozza meg

Fotó: 123rf.com

A belföldi turizmus támogatása mellett a Prague City Tourism idén is folytatja az Enjoy Respect Prague (kb. Élvezd és tiszteld Prágát) kampányát, melynek célja, hogy a látogatókat közérthető módon tájékoztassa a városi viselkedés szabályairól, Prága kultúrájáról. A kampány üzenete, hogy a prágaiaknak ez az otthonuk, ezért a turisták tartsák tiszteletben a helyi szabályokat.

A prágai Városháza és az I. kerület együttműködésében megvalósuló kampány keretében kültéri és nyomtatott hirdetésekkel hívják fel az ide látogatók figyelmét például arra, hogy este 10 óra után nem szabad hangoskodni, vagy hol parkoljanak a bérelt robogókkal használat után.