Rába-parti turisztikai fejlesztéseket avattak Körmenden

Forrás: MTI

 2023. július 25. 14:12

Az átadott fejlesztések közé tartozik a Rába-parti strand és játszótér megújítása, egy új, multifunkcionális sportpálya kialakítása és a meglévő kosárlabdapálya felújítása.

Remélhetőleg növekszik a vízitúrázók száma a Rábán, köszönhetően az új turisztikai fejlesztéseknek, hiszen az a cél, hogy a nagyon keveset sportoló magyarok közül minél többen kezdjenek el mozogni – közölte Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára Körmenden, a Rába partján megvalósult turisztikai és sportberuházások keddi átadásán.

Körmenden a korábbi években adták át a Bárkaházat, amely turisztikai szolgáltatásokat és szálláshelyet kínál, ugyanitt rendszeresek a vízi vándortáborok, de készült a kenusok átkelését megkönnyítő beruházás is. A most európai uniós forrásból megvalósult fejlesztések elsősorban a szolgáltatások színvonalának javítását szolgálják, amivel nagyszerű megállópont jött létre a Rába partján.

Majthényi István, a Vas Vármegyei Közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy a Körmend és Őriszentpéter együttműködésében az Őrségben és a Rábamentén megvalósuló fejlesztésekre eredetileg 250 millió forint európai uniós forrást nyertek, amely végül közel 275 millióra emelkedett a költségek növekedése miatt. Ebből a keretből már korábban megvalósult az őrségi Vadászati Kiállítás Őriszentpéteren.

Az átadóünnepségen, balról jobbra: Majthényi István, a Vas Vármegyei Közgyűlés elnöke, Bebes István körmendi polgármester és Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára

Fotó: MTI/Katona Tibor

A most átadott körmendi fejlesztések közé tartozik egyebek mellett a Rába-parti strand és játszótér megújítása, egy új, multifunkcionális sportpálya kialakítása és a meglévő kosárlabdapálya felújítása. Új öltözőt is kialakítottak, megújult a terület növényállománya és az ide vezető murvás út, illetve a vízre szálló hely, valamint akadálymentes parkolót is létrehoztak – sorolta Majthényi István.

Bebes István polgármester úgy fogalmazott, hogy a Rába-part mindig is kedves helye volt a körmendieknek, és folyamatosan jönnek a látogatók is, akik az itteni kikapcsolódási lehetőségeket keresik. A mostani beruházások mellett továbbiakat is terveznek, például egy ökocentrum építését. Azt is hozzátette, hogy még kedveltebbé, szebbé szeretnék tenni a folyóparti területet, ahol a sportolásra és a gyerekek kikapcsolódására egyaránt van lehetőség.