Tavaszi Zsongás Balatonalmádiban

 2013. május 16. 16:02

A Balatonalmádi Turisztikai Egyesület 2013. május 18-19-én negyedik alkalommal rendezi meg a már hagyományos, szezonnyitó Tavaszi Zsongás elnevezésű rendezvényét.  Az idei évben csatlakoztak a Magyar Turizmus Zrt. által immár 5. alkalommal megrendezett Balaton7 elnevezésű programsorozathoz.

A Balaton7 keretében május 10-20. között 2013-ban is számos színes programmal, kedvezményes szállás és éttermi ajánlattal várja a vendégeket a Balaton régió. Balatonalmádi vonzáskörzetébe tartozó településekkel közösen összefogva újdonságokban gazdag, lendületes rendezvénnyel indítják a nyári szezont.
Almádin innen és túl változatos sporteseményeken és versenyeken vehetnek részt a vállalkozó kedvűek. Vízi bicikli verseny, vitorlázás, hintózás, póni lovaglás, nordic walking és teljesítmény túrázás, vitorlás- és autós modellezés, horgászverseny és sok más sport kínálat közül válogathatnak a látogatók.
A kétnapos eseménysorozat alatt színes színpadi programokkal, mentőkutyás bemutatóval, gyermek játszóházzal, kézműves- és kirakodóvásárral, gasztronómiai remekekkel és Almádi pecsenyével várjuk kedves vendégeinket a Városház téren.
A Mólónál és környékén szintén látványos modellautó bemutató és verseny, evezős- és sárkányhajó kipróbálására lesz lehetőség.
A rendezvény keretében idén először kerül sor a „Nyitott templomok, vezetett körutak” idegenvezetővel egybekötött városi sétára, melyet orgona koncert zár a Szent Imre templomban.
A Veszprémi Kerékpáros Egyesülettel közös szervezésben Almádi és Veszprém között mindkét irányban kerékpáros túra lesz május 19-én.
A rendezvénnyel mind Almádi lakosságának, mind pedig a turistáknak szeretnének kellemes és aktív időtöltést nyújtani a Pünkösdi hosszú hétvégére.