Elriasztja a szmog a Thaiföldre készülő turistákat

Forrás: turizmus.com

 2023. április 13. 16:55

A Thaiföld északnyugati részén található Csiangmaj és a környező tartományok szálláshelyein a magas légszennyezettségi szint miatt a vártnál jelentősen alacsonyabb a foglaltság.

Csiangmajban, Thaiföld harmadik legnagyobb városában a levegőben lévő belélegezhető részecskék szintjét mérő IQAir levegőminőség-mutató márciusban elérte a 289-es értéket. Bár hétfőre a szám 171-re mérséklődött, ez még mindig 19-szeresen meghaladta az Egészségügyi Világszervezet által ajánlott szintet. A múlt hónapban a város több héten keresztül állt a legrosszabb levegőjű városok listájának élén, megelőzve a pakisztáni Lahore-t és az indiai Új-Delhit – írta meg a CNN.

Az észak-thaiföldi egészségügyi minisztérium a romló levegőminőségre reagálva felszólította a lakosokat, hogy kerüljék a szabadtéri tevékenységeket, és viseljenek olyan maszkot, amely képes kiszűrni a részecskéket.

Csiangmajban a helyieknek és a turistáknak is problémát okoz a légszennyezettség

Fotó: 123rf.com

 

A festői hegyi kilátásáról, templomairól és elegáns kávézóiról ismert Csiangmaj 10,8 millió látogatót fogadott a pandémiát megelőző 2019. évben. Jelenleg azonban a város szállodáinak foglaltsága 45 százalékkal visszaesett, így messze elmaradt a thai újév előtt elvárt 80-90 százaléktól.