Több mint 2200 vendég a TDM turisztikai infopontokon júliusban Miskolcon

 2013. augusztus 05. 10:57

Július közepétől már Miskolctapolcán, a Barlangfürdőben is folyik az információszolgáltatási munka, valamint Lillafüreden, az ÉSZAKERDŐ ökoturisztikai központjában is ott vannak a város turisztikai kiadványai.

Az új Tourinform iroda július 5-i nyitása csak az első lépés volt a személyes turisztikai információs szolgáltatás fejlesztésében, hiszen július közepétől már Miskolctapolcán, a Barlangfürdőben is folyik az információszolgáltatási munka, valamint Lillafüreden, az ÉSZAKERDŐ ökoturisztikai központjában is ott vannak a város turisztikai kiadványai.

Július elején mintegy 4 köbméternyi, összesen közel félezer féle prospektus került át a Városház térről az új Tourinform irodába. Ezeknek nyitáskor csak egy részét – a legfontosabb városi és régiós kiadványokat - sikerült elérhetővé tenni a turisták számára. Hogy a vendégek ne szenvedjék kárát a rendezkedésnek, s az informátorok a tőlük megszokott és elvárható odafigyeléssel és kedvességgel álljanak rendelkezésükre, az elmúlt hetekben nyitás előtt és zárás után folyt a kiadványok válogatása, elhelyezése. Mára ez a munka nagyrészt befejeződött, így augusztusban már a v endégforgalomhoz maximálisan igazodó nyitva tartással várja a Tourinform a vendégeket, hétfőtől vasárnapig.

A Tourinformban egyébként júliusban összesen 1856 vendég fordult meg. Külföldi küldőpiacaink közül a legtöbben Lengyelországból érkeztek, de számos német vendég is megfordult az irodában, emellett a szlovák és cseh látogatók száma volt mérvadó, bár elmondható, hogy a belvárosi irodát leginkább a hazaiak látogatták, hiszen a teljes vendégforgalomnak csak a 13%-a volt külföldi. A személyes ügyfélszolgálat mellett a Tourinformosok e-mailen, illetve telefonon is az érdeklődők rendelkezésére állnak angol, német, orosz és finn nyelven is. A mobil applikációt az első hónapban mintegy másfél százan töltötték le – ennek beveze tésén most dolgozik a TDM.

 

Fotó:

 

Július közepétől már a Barlangfürdőben is folyik az információszolgáltatási munka. A csütörtök és vasárnap között nyitva tartó irodában két hét alatt 396 ügyfél érdeklődött Miskolc és környéke turisztikai kínálatáról. Érdekesség, hogy a 284 külföldi vendégből 120 Lengyelországból érkezett, a második helyen pedig a szlovákok és oroszok szerepelnek, de többek között görög, brazil és több amerikai vendég is kért információs anyagokat az informátortól, aki oroszul, lengyelül, angolul és németül is a vendégek rendelkezésére áll.

A statisztikai adatok alapján is látható, hogy a belföldi marketingmunkán túl külföldön elsősorban a lengyel turisztikai piacon érdemes jelentősebb marketingmunkát folytatni. Az informátori munka során a vendégekkel mélyebben elbeszélgetve a TDM munkatársak folyamatosan elemzik az utazási motivációt is, illetve felmérik, hogy mely célcsoport számára szolgáltatásban és ár-érték arányban milyen csomagajánlatokat érdemes összeállítani. Mindezek mellett folyamatosan dolgoznak az imázsépítésen is – ennek részeként mutatkozik be Miskolc turisztikai kínálata augusztusban belföldön a Hungarikum Fesztiválon Szegeden, illetve a Krosno-i Bornapokon és a zakopane i hagyományőrző fesztiválon.