Több mint hétmilliárd forint egyházturisztikai hálózatok fejlesztésére

Forrás: MTI/turizmus.com

 2016. június 20. 17:32

Az egyházi kulturális örökség turisztikai fejlesztésére nyílik lehetőség 7,3 milliárd forintos keretösszegig a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében. A pályázaton 200 millió és 1,5 milliárd forint közötti vissza nem térítendő támogatás nyerhető el.

Az egyházi kulturális értékek, vallási turisztikai helyszínek fejlesztésével kapcsolatos általános elvárás a komplex szolgáltatásokat nyújtó vonzerő kialakítása, látogatószám és költés generálása. Támogatható a legalább három megyei szintű területegységet átfogó, egységes vallási tematikához kapcsolódó öt, vagy annál több állomásból álló hálózatok fejlesztése, a fejlesztés helyszínei közül legalább az egyik településnek jelentős turisztikai célpontnak kell lennie – tájékoztatott Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

A jáki templom

A jáki templom

 

A felhívás keretében egyházak, egyházi jogi személyek, egyházi szervezetek és az általuk vezetett konzorciumok nyújthatnak be támogatási kérelmet 2016. augusztus 15-től 2018. augusztus 16-ig folyamatosan.

A részletes pályázati kiírás elérhető itt.