Tourinform-kiválóságok: jó sztorik és akadálymentesség Kaposváron

Forrás: turizmus.com

 2023. július 31. 15:44

A turizmus újraindításában jelentős szerepet játszó Tourinform-hálózat legfőbb értékei az irodákban dolgozó szakemberek. A Magyar Turisztikai Ügynökség teljesítményértékelő rendszerében legmagasabbra értékelt irodák bemutatásával sorozatunk az ő munkájukra, jó gyakorlataikra hívja fel a figyelmet.

Magyarország egyik legszebb főterének szomszédságában helyezkedik el és fogadja a látogatókat a Tourinform iroda Kaposváron. A város az országban az elsők között alapította az irodát 1992-ben, amely a mai napig folyamatosan működik.Itt összpontosul a szakmai tudás, az információ, a turisztikai szolgáltatókkal történő kapcsolattartás és különböző szolgáltatások nyújtása.Kiválóak az infrastrukturális adottságok: központi elhelyezkedés, ügyfél- és vendégbarát nyitva tartás.

 

Egyediségek, helyi értékek

Az irodában nagy ügyfélforgalmat kezelnek, mely elsősorban a helyi lakosság igényeinek kiszolgálását jelenti, de 2015 óta folyamatosan nő a belföldi és külföldi látogatók száma.

A mindennapi tevékenység része a Kaposvár Kártya működtetése, turisztikai honlapok kezelése, belépőjegyek értékesítése helyi, országos és nemzetközi rendezvényekre.Népszerű a csomagmegőrzés, a kerékpár (kutyautánfutóval együtt) és a nordic walking túrabotok kölcsönzése. Kerékpáros szervizpontként is működnek.Az iroda ajándékboltjában a klasszikus szuvenírek mellett a helyi várostörténeti könyvek és kézműves termékek is megtalálhatók, a gyermekek a játszósarokban kitölthetik a kaposvári színezőt, mindeközben a négylábú kedvencekről is gondoskodnak. Programkínálatuk kedvelt eleme a sztorikkal fűszerezett, kaposvári belvárosi séta. Az iroda különlegessége, hogy programjaihoz akadálymentes hozzáférést biztosít. Vakok és gyengénlátók számára Braille-írásos információs kiadványt és tapintható helyi térképet bocsátanak rendelkezésre, hallássérülteknek a „Jeles Kaposvár” CD segítségével, jelnyelvi tolmácsolással mutatják be a várost.

A helyi lakosság és iskolások részére városismereti, várostörténeti előadásokat és kvízjátékot szerveznek, városnéző sétákat tartanak „Dorottya és a dámák”, „Állati jó Kaposvár”, „Rippl-Rónai nyomában” címmel.

 

Tourinform-arcélek

Az irodának hatalmas előnye, hogy az ott dolgozó munkatársak valóban társak a munkában és kiválóan kiegészítik egymást. Összesen 40 évnyi tourinformos tapasztalattal fogadják a betérőket.

A fotón balról jobbra: Máyerné Bocska Ágnes, Bene Petra, Szigeti Dóra és Pozsegáné Ambrus Krisztina

Fotó: Tourinform Kaposvár

Máyerné Bocska Ágnes, irodavezető

Tősgyökeres kaposvári, 35 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik, a turizmus több területén képzett, sokoldalú szakember. Az iroda koordinációs, adminisztrációs feladatait látja el és közvetlen kapcsolatot tart a szolgáltatókkal. Idegenvezetőként mindent megtesz azért, hogy minél több turistát kápráztasson el a különleges sztorikkal fűszerezett belvárosi sétákon. A helyiek szerint ő már „hozzátartozik” a kaposvári utcaképhez.

Pozsegáné Ambrus Krisztina, ügyfélkapcsolati munkatárs

19 éve erősíti a Tourinform iroda csapatát, német és angol nyelven beszél. Idegenforgalmi közgazdászként szakmai és ügyfélkezelési tapasztalata, precizitása, naprakészsége, sokoldalú érdeklődése és kiváló kommunikációs készsége nagy előny az iroda többfunkciós feladatkörének ellátásában. Rutinos a pénzügyi adminisztráció, a személyes és online ügyfél-kapcsolattartás területén is.

Szigeti Dóra, ügyfélkapcsolati munkatárs

2021 decemberében csatlakozott a Tourinform iroda csapatához. Geográfusként otthonosan mozog a térképek világában, így örömmel mutatja be az érdeklődőknek a Zselic különleges gyöngyszemeit. A város programoldala, a Szórakozz, Kaposvár! adatbázisának aktualizálásában is tevékenykedik.

Bene Petra, ügyfélkapcsolati munkatárs

Pályakezdőként került a csapatba 2022 szeptemberében. Kiválóan beszél angolul, munkájára igényes, odafigyel a részletekre. Szívesen segít abban, hogy a vendég kaposvári tartózkodása minél tartalmasabb és élménygazdagabb legyen. Aktívan részt vesz az internetes jegyértékesítő felületeken vásárolható belépőjegyek értékesítésében is.

 

A legnépszerűbb helyi attrakciók

A város emblematikus épülete a Csiky Gergely Színház

Fotó: Tourinform Kaposvár

Kihagyhatatlan a Csiky Gergely Színház gyönyörű, szecessziós épülete, valamint a Rippl-Rónai Emlékház, melyben a kaposvári születésű festőművész, Rippl-Rónai József a nyarakat töltötte.

A villa, ahol Rippl-Rónai József a nyarakat töltötte

Fotó: Tourinform Kaposvár

Kiváló választás a Deseda-tó és a tó partján álló Fekete István Látogatóközpont is, itt minden megtalálható, ami természet, víz, hajózás, csónakázás, kikapcsolódás.

A Fekete István Látogatóközpont

Fotó: Tourinform Kaposvár

A klasszikus vizes programok kedvelői csobbanhatnak a Virágfürdőben, amely különleges alakjáról kapta a nevét, utalva a „Virágos Kaposvár” múltjára és jelenére.

A Virágfürdő minden korosztálynak felfrissülést kínál

Fotó: Tourinform Kaposvár

2023-ban kihagyhatatlan

1873 januárjában Kaposvárt „rendezett tanácsú várossá” nyilvánították, aminek idén ünneplik a 150. évfordulóját. A jeles alkalomra a Magyar Posta bélyeget bocsájtott ki, melyet a hozzá tartozó bélyegzős borítékkal együtt bárki megvásárolhat a Tourinform irodában.

Az évfordulóra elkészített bélyegzős boríték

Fotó: Tourinform Kaposvár

A KAPOSFEST Nemzetközi Zenei és Művészeti Fesztiválon idén is egyedülálló kamarazenei produkciók, és a magyar zeneművészet élvonalbeli előadói láthatók és hallhatók augusztus 13–16. között.