Tourinform-kiválóságok: séták Petőfi nyomában Kiskunfélegyházán

Forrás: turizmus.com

 2023. július 03. 16:35

A turizmus újraindításában jelentős szerepet játszó Tourinform-hálózat legfőbb értékei az irodákban dolgozó szakemberek. A Magyar Turisztikai Ügynökség teljesítményértékelő rendszerében legmagasabbra értékelt irodák bemutatásával sorozatunk az ő munkájukra, jó gyakorlataikra hívja fel a figyelmet.

Az országosan elérhető, csaknem100 irodából az MTÜ minőségbiztosági rendszerében tavaly 30 Tourinform teljesített 90 százalék felett. Az egyik legkiemelkedőbb közülük 95 százalékkal a Tourinform Kiskunfélegyháza, amely 2014 óta hazánk egyik legkülönlegesebb szecessziós városházájának épületében fogadja a látogatókat.

A Tourinform 2014 óta hazánk egyik legkülönlegesebb szecessziós városházájának épületében fogadja a látogatókat

Fotó: Tourinform Kiskunfélegyháza

Egyediségek, helyi értékek

A kiskunfélegyházi Tourinform munkatársai tárlatvezetés keretében készséggel mutatják be városuk értékeit a miniparlamentre emlékeztető díszteremben. Az irodába betérők a térség és Magyarország turisztikai célpontjainak széles palettájáról csemegézhetnek kellemes légkörben. Ez a kínálat annak is köszönhető, hogy a Tourinformban dolgozók folyamatosan nyitott szemmel járnak és gyűjtik az információkat hazánk turisztikai úti céljairól.

Sikerük az együttműködésben rejlik, ám nemcsak a közvetlen kollégák hatékony csapatmunkája biztosítja a Tourinform Kiskunfélegyháza kiemelkedő teljesítményét.

Mindenkivel szoros kapcsolatot tartanak és készek együttműködni, aki szeretne valamit hozzátenni ahhoz, hogy városuk, térségük kincseit minél többen megismerjék és jóhírét vigyék.

 

Tourinform-arcélek

Az iroda két kollégája, Kovácsné Nagypál Anita (b) és Olasz Anita (j)

Fotó: Tourinform Kiskunfélegyháza

Olasz Anita, irodavezető

Negyedik éve vezeti az irodát, kreatív és tettre kész hozzáállásával igyekszik megragadni minden lehetőséget, hogy valamilyen újdonsággal lepje meg a helyi érdeklődőket és a városba érkező vendégeket.

Kovácsné Nagypál Anita, munkatárs

Hat éve pótolhatatlan munkatárs, aki remek ötleteivel, kiváló szervezőkészségével, lelkesen dolgozik a célok megvalósításáért.

 

A legnépszerűbb helyi attrakciók

Kiskunfélegyháza különös bája mindenkit rabul ejt. A település Bács-Kiskun megye harmadik legnagyobb városa, amely oázisra emlékeztető modern városközponttal várja a látogatókat. A Kiskunság szívében országosan egyedülálló ligetes ökoparkok szegélyezik az évszázados épületeket, a főtéren pedig látványos szökőkút működik.

A belváros ékessége a szecessziós városháza

Fotó: Tourinform Kiskunfélegyháza

A belváros központi ékessége a szépséges, szecessziós városháza, melynek korabeli bútorokkal berendezett díszterme a múlt századba repíti a látogatót.

A város szívében, a Petőfi téren áll Petőfi Sándor monumentális szobra, vele szemben a műemlék Hattyúház, amelynek épületében 200 évvel ezelőtt a költő apjának Petrovics Istvánnak a mészárszéke működött.

A hosszú platánsoron is végig kell sétálni

Fotó: Tourinform Kiskunfélegyháza

Kihagyhatatlan látnivaló az Európa-szerte páratlan hosszú platánsor, ahol kisvárosi hangulatú üzletek, éttermek, cukrászdák és kávézók sora várja a vendégeket.

 

2023-ban kihagyhatatlan

Petőfi Sándor születésének bicentenáriumán történelmi sétára invitálják a városba látogatókat, ugyanis a nemzet költője Kiskunfélegyházát tekintette szülőföldjének, emlékét számos emlék őrzi.

Petőfi szobra a róla elnevezett téren áll

Fotó: Tourinform Kiskunfélegyháza / Dósay Dávid

A Tourinform iroda játékos kiadványa segítségével lehet megtalálni a válaszokat a nem mindennapi kérdésekre, miközben a városban pontról-pontra felfedezhetjük a költő nyomait.

Kiskunfélegyháza ad otthont az idén 8. alkalommal megrendezendő Nemzetközi Oldalkocsis Találkozónak augusztus 10. és 12. között, amikor a motorosok hagyományosan felvonulnak a főutcán.

Az eseményre egész Európából, sőt a kontinensen túlról is várnak vendégeket az alföldi kisvárosba.