Új európai kulturális együttműködés: Debrecen az alapítók között

Forrás: MTI

 2017. szeptember 24. 13:43

Az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet elnyert városokat és a címre pályázó településeket tömöríti az a nemzetközi együttműködési kezdeményezés, amelynek első alkalommal Kolozsvár adott otthont pénteken és szombaton.
A Pályázó Városok Hálózata címmel szervezett konferencián többek között olyan városok vettek részt alapítóként, mint Kolozsvár, Temesvár, Bukarest, Kassa, Leeds és a magyarországi pályázó városok közül egyedüliként Debrecen – tájékoztatott Porkoláb Gyöngyi, az EKF Debrecen 2023 Nonprofit Közhasznú Kft. operatív igazgatója.

A kezdeményezés újszerűsége, hogy nyertes és vesztes városok, illetve még pályázati időszakban lévők cserélhetnek véleményt, tapasztalatot, információt egymással. Hasonló együttműködés nem létezik még az Európa Kulturális Fővárosa programban.

A Pályázó Városok Hálózata címmel szervezett konferencián Magyarországról egyedül Debrecen vett részt

Fotó: Tourinform Debrecen

„Debrecen örömmel csatlakozott a kolozsvári kezdeményezéshez, hiszen a kulturális főváros pályázat fő célkitűzései partnerségen alapulnak, ehhez kiváló lehetőségnek mutatkozik a most megalakult nemzetközi szövetség" – mondta Porkoláb Gyöngyi hozzátéve: a debreceni résztvevők konstruktív megbeszéléseket folytattak, hasznos információkat szereztek a jövőbeni munkához.