Új rendezvényközpont épült Karcagon

Forrás: MTI

 2020. szeptember 04. 11:42

Turisztikai fejlesztések jöttek létre Karcagon a Terület-és településfejlesztési operatív program (Top) pályázatán nyert 200 millió forint vissza nem térítendő támogatásból – közölte a karcagi polgármesteri hivatal.

A tájékoztatás szerint az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásában megvalósult projekt célja egy több helyszínből álló turisztikai tematikus attrakció kialakítása volt.

A projekt részeként új turisztikai rendezvényközpont épült az Akácliget Fürdő mellett, a létesítményben egy konferenciaterem és két másik terem található valamint egy helyiség, ahol helyi termékeket, ajándéktárgyakat árulnak.

Az országos műemlékvédelem alatt álló szélmalom épületében korszerű vízelvezető rendszert építettek ki a szakemberek, vízszintes falszigetelés történt.

Az Akácliget Fürdő mellett épült fel az új rendezvényközpont

Fotó: 123rf.com

A Kántor Sándor Fazekasház épületének teljesen megújult hátsó részében kézműves foglalkozásokat terveznek.

A karcagi önkormányzat célja a helyi, térségi együttműködés, közös programok szervezése, turisztikai szakemberek részére munkahely biztosítása, a helyi, térségi gazdasági potenciál erősítése, a városban a turizmus további fejlesztése. Továbbá, hogy a Karcag és térsége épített és természeti turisztikai látványosságaihoz érkező turisták részére egyedi, komplex turisztikai szolgáltatást nyújtsanak – áll a közleményben.