Városnéző sétákon is népszerűsítik Hatvant

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 20. 10:30

Ősszel is folytatják a korábbi nagy sikerű városnéző sétákat Hatvanban. Legközelebb szeptember 22-én invitálják sétára az érdeklődő turistákat.

Van mit megmutatni a vendégeknek – mondta lapunknak Schoblocher Bernadett turisztikai menedzser. „Az utóbbi években teljesen újjáépült a belváros. Ismét régi pompájában látható a műemlék városháza, illetve a Grassalkovich-kastély, amely a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeumnak ad otthont. Megújulva várja a látogatókat a Hatvany Lajos Múzeum az állandó és időszakos kiállításaival, valamint a különleges serfőzdével.” Látványos a város főtere is, ahol köztéri szobrok és világítószökőkút teszik különlegessé a hangulatot. Az úgynevezett Szúnyog-szigeten található vadaspark pedig különösen népszerű a látogatók körében. Emellett a virágokkal és örök zöldekkel díszített parkok is számos kikapcsolódási lehetőséget kínálnak.

Régi pompájában a hatvani műemlék városháza

Fotó: Mentusz Károly

Egyre több turista érkezik Budapestről, a közeli és a távolabbi településekről és a külföldi országokból is Hatvanba. A szeptember 22-i városnézés délelőtt 10 órakor kezdődik, amikor a turisták idegenvezető segítségével megtekintik a vadászati múzeumot, utána pedig a belváros történelmi és kulturális nevezetességeivel ismerkednek meg. Ezt követően az egyik étteremben közös ebéden vesznek részt, majd a Hatvany Lajos Múzeum tárlatait és a serfőzdét láthatják. A program végül délután a vadasparkban zárul.

Az ősz során még október 23-án, valamint november 10-én tartanak városnéző sétákat előzetes bejelentkezés alapján. Azt is tervezik, hogy újdonságként szeptember 29-én, valamint várhatóan november 17-én, egy órás belvárosi sétát szerveznek. Erre főleg iskolai csoportokat várnak, viszont a program iránt érdeklődőknek nem kell előzetesen regisztrálniuk.

A felújított Grassalkovich-kastély vadászati múzeumnak ad otthont

Fotó: Mentusz Károly

A helyi szakemberek többféle módon igyekeznek a Hatvanba látogató vendégek kedvében járni. Július közepén bevezettek egy turisztikai kuponfüzetet, amit a hatvani városnézésre a Tourinform irodába jelentkező látogatók kaphatnak. Rajtuk kívül azoknak is biztosítják, akik a Rejtélyek Hatvanban című kiadványt megvásárolják, vagy a legalább egy belépőt váltanak a Hatvany Lajos Múzeumba, a vadászati múzeumba, a vadászati élménytérbe, illetve a vadasparkba. A kuponok a Zagyva-parti város nevezetességeit, kereskedelmi és vendéglátó helyeit népszerűsítik és kedvezményre jogosítanak.

Virágok és parkok a Zagyva-parti városban

Fotó: Mentusz Károly