Vízi revü a Fővárosi Nagycirkusz új műsorán

Forrás: MTI/turizmus.com

 2016. március 14. 10:23

A víz és a fénytechnika játssza a főszerepet a Fővárosi Nagycirkusz Atlantisz gyermekei című új orosz–ukrán vízi műsorában, amelyet március 12-től láthat a közönség.

A műsorban az ismerős cirkuszi porond „hol fényjátékkal megvilágított szökőkúttá, hol csendes tóvá, hol háborgó tengerré változik, így egészítve ki a fellépő művészek produkcióit" – fogalmazott a produkció csütörtöki bemutatóján Fekete Péter, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. igazgatója. Az augusztus 28-ig futó műsorban a speciális vízi technikát bemutató orosz és ukrán művészeken kívül fellép mások mellett Kristóf Krisztián világhírű zsonglőr és a magyar Teibler csoport is.

Az igazgató arról is beszélt, hogy a tervezés alatt álló új cirkuszművészeti központot a legmodernebb eszközökkel és színpadtechnikai berendezésekkel szeretnék felszerelni, így a most felépített, 700 fúvókából álló, süllyesztő- és emelőrendszerrel ellátott 80 tonnás medenceszerkezet kipróbálása jó alkalom arra, hogy lássák, a vízi berendezésekből milyen megoldás lenne a legalkalmasabb az új intézmény számára. Az igazi látványelem a fúvókákból feltörő víztömeg, amely akár 18 méteres magasságokba is felcsaphat.

Kronzhko Roman – Kínai rúd
Fotó: fnc.hu


Az Atlantisz gyermekei című vízi cirkuszműsor szombati premierjén vastapsot kapott Peschkov Vasily, a 63 éves orosz artista, aki pénteki főpróbáján  egy 13 méter magasba ferdén nyúló kötél tetejéről, egy életveszélyes trükk során – miközben  háttal akart lecsúszni – leesett és csak a loncsoló (a biztosító kötelet kezelő kollégája) lélekjelenlétének és hidegvérű gyorsaságának köszönheti az életét. A cirkuszi műsor kerettörténete az egyszer volt kontinens, az Atlantisz mítoszaiból, meséiből táplálkozik, Peschkov Vasily a nagypapát testesíti meg, aki a produkció során a feleségét (akivel együtt lépnek fel) és a szerep szerinti leányát is a vállain, a háborgó tenger felett viszi át az ismeretlen partok felé.

Az artistaművész lázas állapota ellenére vállalta a pénteki főpróbát – reagált az orosz artista szerencsétlen esetén élcelődő internetes kommentekre a Fővárosi Nagycirkusz honlapján.

Peshkov Vasily – Magasdrótszám
Fotó: fnc.hu