A lapos sarkú csizma valóban nem nőies viselet?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. november 11. 12:43

Vannak, akik mást sem viselnek, mint magassarkút, sokan azonban tudatosan választanak a kényelemnek és praktikumnak megfelelően. A lapos sarkú csizmák mindemellett a biztonságot is magukban hordozzák a téli időszakban.

Csizmák és a nők

Az őszi-téli időszakra a lábbelik is lecserélődnek. A gardróbban pedig a könnyed nyári ruhákat és pólókat felváltják a puha, meleg pulcsik és kabátok. A fókuszba kerül ilyenkor a kényelem és a mutatósság mellé, az időjárási körülményeknek megfelelő választás is.

A nők és a cipők örökzöld téma! A legtöbb nő valóban tart a cipősszekrénye mélyén többféle típusú lábbelit és más-más alkalomra illő darabokat is, azonban nem szabad elfelejteni, hogy a stílusos megjelenésen kívül a praktikusságra is figyelni kell.

A változó, esős-havas időjárási viszonyok között alapvető elvárás, hogy a csizma állja meg a helyét, ugyanakkor az is fontos, hogy a szárazabb, naposabb időszakokban szintén kellemes és kényelmes viselet legyen! Nagy kérdés, hogy egy női csizma magassarkú vagy lapos sarkú kell legyen? Ebben egyértelműen megoszlik a női társadalom.

 

Miért szeretjük a lapos sarkú csizmát?

Óriási a választék a női csizmák között, így rengetegen már az első körben aszerint szűrik meg a kínálatot, hogy magas vagy lapos sarkú csizmát viselnek szívesen. Sokan hangoztatják, hogy az igazi, nőies megjelenést a magassarkú csizma garantálja, amely optikailag nyújtja a lábat és az alakot, így hozzájárulva az elegáns, vonzó megjelenéshez.

A női lapos sarkú csizma viszont a szeszélyes időjárást tekintve, a téli fagyos, csúszós és latyakos utakat figyelmebe véve praktikus és ideális választás. Tévhit az is, hogy ez nem lehet nőies és elegáns. A megfelelő lapos sarkú csizma jó döntés lehet akár egy hétköznapi, akár egy alkalmi viselethez.

Ahogy a VIBA cipő webáruház kínálatában a női lapos sarkú csizmák böngészésekor is láthatjuk, igen széles a választék a termékek között. Mivel minden darab más és más helyzetre, alkalomra tökéletes, így igény szerint mindenki megtalálhatja a neki legmegfelelőbbet.

vibacipo

Az őszi-téli időszakban a kényelem és a mutatósság mellett fókuszba kerül az időjárási körülményeknek megfelelő cipőválasztás is

Fotó: vibacipo.hu

Vannak kifejezetten csinos női modellek ezek között is, amelyek melegen tartják a lábat, vízhatlanok és kényelmesek még akkor is, ha jeges-csúszós utakon kell sétálni bennük. Ha pedig kifejezetten a praktikumra és funkcionalitásra törekszünk, akkor választhatjuk a lapos sarkú csizma hótaposó változatait.

 

Mikor érdemes a lapos sarok mellett dönteni?

A tökéletes csizma kiválasztásánál lényeges a testalkatot és a láb adottságait szintén figyelembe venni. Van néhány jó tanács, amit érdemes megfogadni a színre, fazonra és persze a sarok magasságára vonatkozóan.

A lapos sarok mellett akkor érdemes dönteni, ha a viselője biztonságban érzi benne magát, ha kényelmes mindenütt és a járás sem válik benne helytelenné. Téli időszakban még azoknak is ajánlott gondosan körülnézni a lapos sarkú csizmák modelljei között, akik egyébként mindig magas sarkú cipőt viselnek! Sokan valószínűleg elámulnának, mennyire gazdag a választék és mennyi nőies, elegáns darab létezik manapság.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.