A praktikus, bővíthető étkezőasztal

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2023. január 22. 16:18

Ha nincs sok hely a lakásban, de előfordul, hogy többen is szeretnének étkezni, akkor a legkézenfekvőbb megoldás erre egy bővíthető étkezőasztal. Ez praktikus lehet akkor is, ha nagy a család, de kicsi az ingatlan, vagy akkor is, ha időnként vacsoravendégeket várunk.

Számtalan étkezőasztal létezik, a kiválasztásához el kell gondolkodnunk néhány dolgon, de alapvetően a rendelkezésre álló terület és a szokásaink fogják meghatározni.

 

Az étkezőasztal kiválasztásának szempontjai

Mondhatnánk azt is, hogy a lakás alapterülete az első, de hiába kevés a hely, ha nagy a család. Akkor a kevés és szűk helyen kell megoldani az étkezést az összes embernek, ha kell, több részletben. A Gemini-Duo webáruház étkezőasztal kínálata módot ad arra, hogy körülményeinknek és lehetőségeinknek megfelelően beszerezhessünk egy minőségi bútordarabot.

A kis helyigényű területeken a lehető legjobb megoldás a bővíthető étkezőasztal, amely sok vendég esetén ugyan szűkösen, de választ ad a kérdésünkre, hogy hol egyen a vendégsereg. Ha nem probléma a két részletben való étkezés, akkor egy kisebb étkezőasztal is megteszi. Kaphatóak kifejezetten sarokba illő darabok, ezek általában szögletesek, ilyenkor csak három vagy kettő szék tolható be az asztal alá. Induló háztartások kedvenc bútordarabja ez.

Vásárláskor ne felejtsük el, hogy ha vannak már kész konyhabútor elemek a konyhában vagy az étkezőben, a nappaliban, akkor azokhoz is illeszkedjen ez az asztal, amely akkor lesz strapabíró, masszív és hosszú élettartamú, ha magas minőségű anyagból készült.

A kis helyigényű területeken a lehető legjobb megoldás a bővíthető étkezőasztal

Fotó: geminiduo.hu

 

Szögletes vagy ovális alakú a jobb?

A szögletes asztal csökkenti a teret, az oválissal pedig nő a térérzetünk. Épp ezért a szögletes változat nagyobb lakásokba, terekbe hasznos, vagy pedig a már említett sarokba tolt típusnál, amellyel szintén helyet tudunk spórolni. Az ovális változat, a lekerekített sarkai révén jobban elfér egy kisebb étkezőben, és az sem elhanyagolható szempont, hogy ha kisgyerek van a lakásban, kevesebb lesz a sérülés a sarkok hiánya miatt.

Egy kerek vagy ovális asztal közvetlenebb hangulatot tud teremteni, ugyanis az asztal köré telepedők közelebb vannak egymáshoz, nem választja el őket olyan "élesen" a sarok. A hangulata is más egy szögletes asztalnak. Viszont, ha nagy a nappali és a lakberendezés is olyan stílusú, akkor tökéletes választás lehet egy szögletes étkezőasztal is.

Ahogy minden asztal, egy nappaliba elhelyezett étkezőasztal is multifunkcionális darab. Az étkezésen túl számos más tevékenységre használható, gyerekeknek rajzoláshoz, szülőknek munkához és közös társasjátékozáshoz is akár.

 

Önálló elemek vagy komplett étkezőgarnitúrák?

Ebben a kérdésben szinte teljesen az egyéni ízlés és a családi kupaktanács véleménye a meghatározó. Ha jók a régi székek és a kiválasztott asztal passzol hozzájuk, akkor nem kérdés, lehet külön. Amennyiben azonban a székek is cserére szorulnak, akkor érdemes megnézni a Gemini-Duo komplett szettjeinek palettáját is. Az étkezőgarnitúrák között vannak 2, 4 vagy 6 székkel kiegészített garnitúrák is.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.