Emelő-toló teraszajtók a maximális kényelemért

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2022. április 23. 11:25

A csúcskategóriásnak számító emelő-toló teraszajtók a padlóba süllyesztett szerkezetnek köszönhetően akadálymentes közlekedést, nagy nyílásméreteknél a kint és bent összeolvadását teszik lehetővé.

Főként új építésű lakásoknál, családi házaknál ma már alapvető elvárás a terasz, illetve a teraszra nyíló helyiségek minél nagyobb nyitható üvegfelülettel való felszerelése annak érdekében, hogy a teraszt, a kertet a nappali meghosszabbításaként használhassuk. Az emelő-tolóajtók impozáns megjelenést nyújtanak.

 

Milyen előnyöket kínálnak az emelő-tolóajtók?

Az otthonok kialakításánál elsődleges szempont a felhasznált anyagok, szerkezetek minősége, tartóssága, hiszen évtizedekre építünk, és senki nem szeretne néhány év után a karbantartással bajlódni. Az Ablak Outlet prémium műanyag nyílászárói minden igényt kielégítenek, egyedi igények megvalósítását teszik lehetővé.

A minőségi nyílászárók az ingatlan értékét is növelik, jól bírják az idő és a használat próbatételeit.

Az emelő-tolóajtók impozáns megjelenést nyújtanak

Fotó: ablakoutlet.hu

 

A minőségi emelő-tolóajtók legfőbb jellemzői:

  • kényelmes használat
  • helytakarékos a falsíkban történő nyitásnak köszönhetően
  • az időjárás viszontagságaival szembeni ellenálló képesség (széllökések, termikus hatások)
  • könnyű mozgathatóság - a pontos illesztéseknek, kifinomult szerkezetnek köszönhetően még nagy méret esetén is
  • akadálymentes közlekedés biztosítása a süllyesztett küszöb által
  • jó hőszigetelő képesség
  • kiváló zajszigetelési képesség

 

Milyen nyílások beépítését teszik lehetővé?

Az emelő-tolóajtókat leginkább erkély- vagy teraszajtóként, télikertekhez használják. Jellemzőjük, hogy a kisebb szabványméretektől a hatalmas, impozáns egyedi méretekig (6,5-12 m) legyárthatók. Nagy nyílásoknál statikai és műszaki okokból több részből állnak. Igények szerint további emelő-tolóajtókkal vagy fix ablakokkal sorolható.

Az ilyen típusú ajtók egyik része mindig fix, erre tolható rá falsíkban a másik szárny, így min. 2,5 m falnyílás szükséges hozzá. A nyílószárny a kilincs elfordításával megemelkedve a sínrendszerben a fix szárny elé tolható.

Tervezésnél figyelembe kell venni, hogy az emelő-toló szerkezetek a lehető legdrágábbak az összes ajtótípus közül. Olcsóbb alternatívája a bukó-tolóajtó, de fix ablakkal való kombinálással is költségoptimalizálás érhető el.

 

Energetikai tulajdonságok

A minőségi emelő-tolóajtók szigetelése, üvegezése is maximálisan megfelel a követelményeknek, amelyhez persze elengedhetetlen a megfelelő és szakszerű beépítés.

A rendszer nemcsak a hő, de a szél és víz ellen is tökéletes védelmet jelent, valamint a betörésvédelmi igényeket is kielégíti.

Az emelő-tolóajtók kiváló működtethetőségüknek köszönhetően garantálják az alacsony működési és karbantartási költségeket.

Tegye hangsúlyossá családi házát a nyílászárók segítségével, engedje be Ön is a természetet otthonába emelő-tolóajtók utólagos vagy újonnani beépítésével, és élvezze a nagy üvegfelületeken beáramló fényárt, a fantasztikus kilátást.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.