Ezekről tudnod kell, ha beépíthető mosógépet szeretnél venni

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2024. június 15. 14:54

Az automata mosógépeknek hála sokkal több szabadidővel rendelkezik a modern kor embere. Elegendő bedobni a szennyes ruhákat a készülékbe, majd a program hosszától függően bizonyos időn belül tisztán lehet kivenni őket.
Nem kell fáradságos munkával kézzel súrolni, dörzsölni a ruhaneműket, a mosás időtartama alatt pedig mindenki azzal foglalkozik, amivel csak szeretne, hiszen a mai gépek nem igényelnek felügyeletet.

 

A beépíthető mosógépek előnye

Sokan úgy döntenek, hogy beépíthető mosógépet vásárolnak a Pepita.hu webshopjából. Ezek fő előnye, hogy diszkréten el lehet rejteni őket a konyhapult alá. Így több hely marad a fürdőszobában, ami különösen a kisebb lakásban élők számára jelent könnyebbséget.

A beépíthető mosógépek kivétel nélkül elöltöltősek, amelynek köszönhetően sokkal könnyebb a ruhákat be- és kipakolni, hiszen nem kell hajolgatni. Az ilyen masináknak kellően nagy a kapacitása, és vannak kifejezetten gazdaságosan működtethető változataik is.

 

A méreteknek célszerű alaposan utánanézni

A legfontosabb kérdés a beépíthető mosógépeknél a gép mérete, hiszen ha a konyhapult alatt nincs elég hely a készülék számára, akkor nyilvánvalóan nem fog beférni. Éppen ezért előrelátó döntés alaposan megnézni a kiszemelt masina adatlapján azt, hogy mekkora a szélessége, a magassága és a mélysége. Mivel minden centiméternek nagy jelentősége lehet, így több gyártó milliméterben adja meg ezeket a paramétereket.

A beépíthető mosógépek kivétel nélkül elöltöltősek

Fotó: Ingyenes stock fotó

 

Általában egy konyhában adott, hogy hol van kialakítva konnektor és vízvételezési lehetőség. Éppen ezért jó gyakorlat utánanézni még a vízcső hosszának, de jó megvizsgálni az elektromos tápkábel hosszát is.

 

Nem minden beépíthető mosógép üzemeltethető olcsón

Rengetegen úgy hiszik, hogy manapság már kizárólag energiatakarékos készülékeket dobnak piacra. Tény, hogy rengeteg ilyen mosógép van, de nem mindegyikre igaz az, hogy olcsón működtethető.

Bizonyos beépíthető mosógépek bár rendkívül jó programokkal rendelkeznek, hatékonyan ellátják a feladatukat és nagy kapacitással bírnak, az energiaigényük igen magas. Aki szeretné, ha minimálisan terhelné a mosógép használata a családi kasszát, annak feltétlenül érdemes "A" energiaosztályú mosógépet vásárolnia. Egyes modelleknek van Eco programja is, amely során a vízfogyasztási értékek is kedvezőbben alakulnak.

 

A beépíthető mosógépek sokféle programmal rendelkezhetnek

Nem kell senkinek sem attól tartania, hogy amennyiben beépíthető mosógépet választ, akkor bizonyos kompromisszumokat kell hoznia. Ezek között a gépek között rengeteg olyan típus létezik, amely számos különféle programot képes kezelni.

Ilyen lehet a pamut vagy a gyapjú program, amely kifejezetten kíméletes mosási módnak számít. Számos készülék rendelkezik külön programmal a paplanok és a kényes ruhaneműk számára. A már említett Eco program mellett Sport és alacsony hőfokos programok is elérhetők beépíthető mosógépek esetében.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.