Hogyan hidratáld a száraz hajat?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2022. december 20. 19:01

A száraz, sprőd tapintású, szálkás haj nem szép látvány, emellett figyelmeztető jel, hogy a hajszálaid szinte sikítanak az extra ápolásért.

Ha viszont továbbra is elhanyagolod, a szálak vége menthetetlenül eltöredezik, ami fénytelen, kezelhetetlen hajkoronához vezet; ezen pedig sajnos sok esetben már csak az olló segíthet. Ideje hát, hogy több figyelmet szentelj a tincseid hidratálásának, hogy megelőzd a kiszáradással járó károsodást!

 

Hajápolás professzionális termékekkel

Összeállítani egy megfelelő hajápolási rutint nem könnyű, hisz figyelembe kell venni a hajad igényeit. Érdemes a professzionális márkák közt keresgélni, hisz itt találhatóak olyan termékek és komplett szettek, melyekből kialakítható egy remek hajápolási rendszer.

A Hair-Line webáruház Semi Di Lino kínálatában a híres olasz márka készítményeit találod, melyek ragyogást, védelmet és táplálást adnak a hajadnak. Ha a hidratálás a fő cél, válaszd a Moisture termékcsaládot, melynek készítményei mézből kinyert nutri-tápláló molekulákat tartalmaznak. Az egyéb összetevők óvják a tincseidet a káros környezeti hatásoktól, fényessé, puhává teszik a hajad, védik az UV-sugárzástól, festett haj esetén pedig tartóssá teszik a színt.

A komplett szett samponból, maszkból, olajesszenciából, leave-in kondicionálóból és egy fésülést megkönnyítő fluidból áll. Használd mindegyiket a maximális tápláló és hidratáló hatás elérése érdekében!

A haj hidratáltságában kulcsfontosságú szerepet játszik a fejbőr faggyútermelése

Fotó: shop.hairline.hu

Kíméletes ápolás a mindennapokban

Hiába használsz prémium termékeket a hajadra, ha közben te magad “kínzod” a helytelen ápolással. A durva fésülés (főleg, ha vizesek a szálak), a védelem nélküli hőformázás és a szoros frizurák hihetetlen mértékben képesek károsítani a haj szerkezetét.

Ideje, hogy mostantól körültekintően és óvatosan fésülködj – a hajvégápoló olajok alkalmazásával megkönnyítheted a műveletet –, minden szárításnál, vasalásnál és göndörítésnél használj hővédőt, valamint kerüld a szoros viseleteket.

Az éles végű hajcsatok, vékony hajgumik szintén ártalmasak, ugyanis az előbbiek felsérhetik a fejbőrödet, az utóbbiak pedig megtörik a szálakat. Helyettük használj rugalmas anyagból készült, tompa végű csatokat és vastag, puha hajgumikat.

 

Mitől válik szárazzá a haj?

A haj hidratáltságában kulcsfontosságú szerepet játszik a fejbőr faggyútermelése. Akinek eleve kevés faggyút állít elő a fejbőre, annak a haja alapvetően is száraz lesz. Ám akinek viszont túl sokat, az a zsírosodás miatt gyakrabban mos hajat, ami szintén a tincsek kiszáradásához vezet.

Ezenkívül a festés sem kedvez a hajszálaknak, hisz erős hatást gyakorol a hajszerkezetre. Végezetül a haj hidratáltsága az életkor előrehaladtával is csökken, valamint a szennyezett levegő és az UV-sugárzás is szárító hatással bír.

A rendszeres ápolás tehát elengedhetetlen, amihez célszerű professzionális termékeket használni, illetve időnként ellátogatni egy fodrászatba és igénybe venni egy tápláló, regeneráló hajkezelést.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.