Art Market Budapest 2017 a Millenárison

Forrás: turizmus.com

 2017. október 03. 18:31

Október 12-től 15-ig Izrael díszvendégsége mellett, a Millenárison rendezik meg a turisztikai szempontból is kiemelkedő kulturális eseményt.

Glázer Tamás (Millenáris Nonprofit Kft.) az október 3-i sajtótájékoztatón többek között arról szólt, hogy milyen fontos eleme Budapest turisztikai kínálatának egy olyan, nemzetközileg is elismert rendezvény, mint, amilyen a kortárs képzőművészet október 12-én nyíló vására. Az igazgató jelezte, hogy a Millenáris fontos küldetésének tekinti a művészeti, kulturális események befogadását, s az Art Market Budapest mellett példaként említette a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált.

Ledényi Attila (Art Market Budapest) kiemelte, hogy négy kontinensről a világ több mint 500 művésze jegyzi azt a több ezer alkotást, amelyet láthatnak majd a hazai és a külföldi látogatók.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra (Fővárosi Önkormányzat) többek között azt hangsúlyozta, hogy a rendezvény tavaly is több mint 27 ezer látogatót vonzott, jelentősen hozzájárulva a Budapest márka erősítéséhez.

Káel Csaba (Müpa / CAFe Budapest) az Art Market Budapestet az őszi kortárs művészeti fesztivál legfontosabb képzőművészeti partnereként aposztrofálta.

Yossy Amrani (Izrael állam) arra emlékeztette a hallgatóságot, hogy hazájának művészetében nem véletlenül van jelen egyszerre a régmúlt és a jelen, hiszen Izrael egy ősi nemzet viszonylag fiatal állama.

Az Art Market Budapestről bővebben ITT

Balról jobbra: Glázer Tamás a Millenáris Nonprofit Kft. igazgatója; Ledényi Attila, az Art Market Budapest alapító-igazgatója; Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes; Káel Csabam a CAFe Budapest operatív testületének elnöke; Yossi Amrani Izrael magyarországi nagykövete

Fotó: Millenáris