Business Excellence díj: szavazzon az ország legjobb rendezvényhelyszíneire!

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 30. 18:41

A Business Traveller Hungary magazin szerkesztősége idén 12. alkalommal, 10 kategóriában keresi az üzleti turizmus legjobbjait. Bemutatjuk a szavazásba bejutott, legjobb fővárosi és vidéki rendezvényhelyszíneket.

A Business Excellence díj „legjobb rendezvényhelyszín" fővárosi és vidéki kategóriájában olyan vállalkozások közül keressük a legkiemelkedőbbeket, amelyek az értékelési időszak leginnovatívabb, legtrendibb piaci szereplői voltak. Az utazóközönség által legjobbnak tartott vállalkozásra voksolni a szeptember 12-én lezáruló szavazáson, ez esemény weboldalán lehet. Az elismerést szeptember 19-én, a Haris Parkban megrendezett díjátadón adjuk át az üzleti turizmus legjobbjainak.

 

A legjobb budapesti rendezvényhelyszínek kategória jelöltjei:

 

1. Dohány Zsinagóga Komplexum

A Dohány Zsinagógát, a hozzá tartozó Goldmark Termet és a Rumbach Zsinagógát magába foglaló komplexum a Mazsihisz turisztikai igazgatósága menedzselésében működik.

A Dohány utcai Zsinagóga Európa legnagyobb zsinagógája, melyben – a szakrális események mellett – 3000 fős koncertek, előadások megtartására is lehetőség van. A hátsó kert szabadtéri fogadások ünnepélyes helyszíne lehet.

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) tulajdonában lévő Goldmark Terem ugyancsak a komplexum része, a 140 személyes, ultramodern nézőtérrel rendelkező előadó- és konferenciaterem színpadán korszerű hang- és világítástechnika élvezhető.

A Rumbach utcai zsinagóga felújítása után Budapest leginnovatívabb kulturális tereként született újjá, amely egyszerre árasztja a keleti hangulatot és a XIX. század atmoszféráját. Emelvénye egy gombnyomással elsüllyeszthető, így a terem 300 fős események megrendezésére válik alkalmassá. A négy, workshopokra és panelbeszélgetésekre alkalmas helyszín befogadóképessége egyenként 50 fő. Minden helyiség légkondicionált, internettel, kivetítővel felszerelt, berendezésük az igények szerint alakítható.

 

2. Hungexpo

Az ország legsokoldalúbb rendezvényhelyszíneként számon tartott Hungexpo a francia GL events cégcsoport tagja. A vállalat hatalmas nemzetközi tapasztalata kiterjed a kulturális, sport-, intézményi és üzleti események, valamint kongresszusok és kiállítások megrendezésére, kivitelezésére. 2021-ben teljesen megújult infrastruktúrája révén a Hungexpo páratlan helyszínt biztosít minden nagyrendezvényhez.

A létesítmény kiállítási területe két új pavilonnal bővült, miközben teljesen megújultak a régebben épült csarnokok is, így összesen 75 000 négyzetméter fedett rendezvénytér áll rendelkezésre. Az új Kongresszusi Központtal kibővülve a helyszín tökéletes nemcsak kiállítások, hanem konferenciák, kongresszusok és más nagyszabású vállalati és szövetségi rendezvények lebonyolítására is. Magyarországon másutt nem található ilyen kapacitású professzionális helyszín és ilyen komplex – a parkolástól a rendezvénytechnikai és informatikai háttéren és vendéglátáson át a termek és pavilonok kínálatáig terjedő – szolgáltatásrendszer. A multifunkcionális csarnokok az országban egyedülálló módon lehetőséget biztosítanak akár 10 ezer főt meghaladó méretű konferenciatermek kialakítására is.

 

3. Főőrség és Lovarda

A Hauszmann Alajos tervei alapján újjászületett Főőrség és Lovarda épületei sokoldalúan hasznosítható turisztikai látványosságok, amelyek a magyar nemzeti identitás erősítésében is szerepet játszanak. A Főőrség épületében történelmi környezetben modern étterem és kávézó várja az érdeklődőket, emeletén hiánypótló kiállítás nyitotta meg kapuit. A több mint ötszáz, javarészt most először megtekinthető festmény, litográfia és archív fotó a magyar testőrségek 260 éves történetét mutatja be, számos érdekes tárgyi dokumentummal.

A Lipót és Miklós grófokról, a Magyar Nemesi Testőrség első és második kapitányairól elnevezett különleges atmoszférájú különtermek, valamint a Lovarda épülete a Budavári Palotanegyed egyedülálló színfoltjai, amelyek többféle eseménytípus befogadására alkalmas rendezvényhelyszínként is funkcionálnak. A helyszínek partnertalálkozók, sajtóesemények, termékbemutatók, céges rendezvények, tárgyalások számára egyaránt ideálisak, ugyanakkor családi, baráti összejövetelek otthonául is szolgálhatnak.

 

A legjobb vidéki rendezvényhelyszínek kategória jelöltjei:

 

1. BOTANIQ Turai Kastély

A BOTANIQ Turai Kastély közel 150 éves falai között páratlan, mégis időtálló környezet várja a kikapcsolódni vágyókat és a rendezvényre érkezőket. A sokáig kihasználatlan, neoreneszánsz stílusú kastély 2020-ban nyitotta meg újra kapuit 19 vendégszobával és egy 10 és fél hektáros kastélyparkkal.

A kastély a mai napig őrzi az egykor itt élő Schossberger család emlékét. A reprezentatív termek és a hangulatos ősfás park exkluzív rendezvényhelyszínként is funkcionálnak. Az exkluzív gasztronómiai élményekről a szálloda két étterme gondoskodik. A Clarisse étteremben a kastély történelmét idéző menüsor és a vendégtér szépsége biztosít felejthetetlen élményt, a Pálmaház pedig különleges bisztróhangulattal várja az érdeklődőket. A csodás környezetben sokféle sportlehetőség adott, emellett wellness- és spa rituálék, egyedi hangulatú finn szauna és gőzfürdő, valamint terápiás sószoba garantálja a testi-lelki feltöltődést az év bármely szakában.

 

2. Szent Adalbert Rendezvényközpont

Esztergom történelmi városnegyedében, a bazilika és a Duna ölelésében található Szent Adalbert Rendezvényközpont akár 800 fő események befogadására alkalmas, egyedülálló adottságaival sokrétű, magas színvonalú szolgáltatást nyújt.

A központ nagyobb termei tökéletes helyszínt biztosítanak konferenciák, előadások és egyéb céges rendezvények számára. A kisebb szekciótermek 30-50 fős kapacitásúak. A gyönyörű díszkert és a belső udvar számos esemény lebonyolítására alkalmas, benti esemény kiegészítő helyszínei is lehetnek. A visszafogott eleganciájú, klasszicista és romantikus stílusú épület elegáns helyszín mindenféle rendezvénytípushoz, melyek sikerét a XXI. századi technikával felszerelt gyönyörű terek és profi rendezvényszervező csapat biztosítja. A rendezvényeket kiszolgáló konyha önkiszolgáló étteremként is működik. A központban a szálláslehetőség is adott.

 

3. Első Mádi Borház – Mádi Udvarház

A Tokaj-Hegyalja szívében, Mádon található udvarház változatos növényzetével, dimbes-dombos udvarával, otthonos verandáival egyszerre bensőséges, ugyanakkor természetközelien nyitott hangulatú.

A török stílusú, autentikus Grillház és az esküvőknek és egyéb rendezvényeknek impozáns helyszínt biztosító Aszúház az Első Mádi Borház konyhájával karöltve közös misszióra, a tokaji borok népszerűsítésére és támogatására vállalkozott, szeretnék, ha a tokaji bor újra régi fényében pompázna. Nagy hangsúlyt fektetnek a bor-étel párosításokra, és külön figyelmet fordítanak a kiváló minőségű, helyi alapanyagok felhasználására. Éttermük borebédek és borvacsorák lebonyolítására tökéletes választás. Vendégeik páratlan gasztronómiai élményben részesülnek, és még a borkészítés rejtelmeibe is bepillantást nyerhetnek.

Szavazok a legjobb fővárosi és vidéki rendezvényhelyszínre >>>

A rendezvény támogatói: