Ingyenes jogtárral segíti a budapesti vállalkozásokat a BKIK

Forrás: turizmus.com

 2020. június 17. 13:25

Új szolgáltatást élesít a napokban a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara. A BKIK Jogtár ingyenesen nyújt teljes körű jogi információs támogatást a kamara tagjai és a regisztrált vállalkozások számára.

„A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara célja, hogy a budapesti vállalkozások számára felkutasson, rendszerezzen és átadjon minden olyan információt, amellyel fejleszteni tudják általános vállalkozói ismereteiket. Ennek a törekvésnek legújabb eredményeként jött létre a BKIK Jogtár, amely a vállalkozók számára teljes körű jogi információs támogatást nyújt a Wolters Kluwer Hungary Kft. közreműködésével" – mondta a kamara közleménye szerint Szányi Gabriella, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara PR- és marketingigazgatója.

A mintegy 50 000 forint értékű szolgáltatás ingyenesen érhető el minden, a kamaránál regisztrált fővárosi vállalkozás számára.

A Jogszabálygyűjtemény a koronavírus-járvány okozta válsághelyzet és az újranyitás időszakában következő építkezést segítő jogszabályokat, kormányrendeleteket, valamint európai uniós rendeleteket tartalmazza.

Emellett megtalálható minden olyan törvénynek és egyéb jogszabálynak a teljes szövege, amely fontos lehet a vállalkozások gazdálkodása során. A kulcsszavas keresés könnyen és gyorsan hozzáférhetővé teszi a szükséges dokumentumokat.A Kérdések-Válaszok fejezetben több mint 9000, jellemzően könyvelési, könyvvizsgálati, adóügyi, gazdasági és jogi témájú kérdést válaszolnak meg tapasztalat szakértők. Olyan területeket is körüljárnak, mint például a kötelező pénztárgép-használat, a nyugdíjas munkaviszony adózása, vagy a külföldi napidíj elszámolás.

Minden vállalkozásnak szüksége lehet támogatásra a jogi útvesztőben

Fotó: 123rf.com

Az önkéntes kamarai tagsággal rendelkező vállalkozások a fentieken túl további szolgáltatásokat is elérnek a BKIK Jogtárában. A vállalkozások életéből nagyjából 700 valós adózási és munkaügyi szituációt (pl. munkahelyi baleset kezelése) modelleztek le folyamatábrák segítségével a szakértők, amelyek végig visznek a jogszabályoknak megfelelő lépéseken és minden lépéshez hozzá is rendelik a vonatkozó jogszabályt.

Az Okos Iratok fejezetben pedig olyan tematikusan rendszerezett munkaügyi dokumentum sémák, iratminták (pl. szerződések, megállapodások) segítik a vállalkozások munkáját, amelyekből könnyen elkészíthetik a saját vállalkozásra szabott, a hatályos jogszabályoknak megfelelő dokumentumokat. Ezt a nagyobb szolgáltatáscsomagot, amelynek éves piaci értéke – a közlemény szerint – hozzávetőlegesen nettó 168 000 forint, a BKIK térítésmentesen biztosítja az önkéntes kamarai tagoknak.

„Különösen fontosnak tartjuk a vállalkozások támogatását olyan viszontagságos időkben, mint a jelenlegi COVID-19 járványhelyzet, amikor többek között a gazdasági környezet is alapjaiban változik meg" – nyilatkozta Nagy Elek, a BKIK elnöke az új szolgáltatásról.

A BKIK Jogtára ezen az oldalon érhető el.