Megjelent a Budapest’s Finest téli száma

Forrás: turizmus.com

 2018. december 05. 18:48

A budapesti Zeneakadémia felújított orgonájával a címlapján megjelent a Budapest’s Finest téli száma.

Az ötcsillagos városmagazin olyan negyedbe kalauzolja el az olvasót, amely ma még nem az első turisztikai célpontok közé tartozik, de hamarosan azzá válik. Kőbánya a magyar ipartörténet emlékeit őrzi, de a jövőbe mutató beruházások helyszíne is.

Rövidesen, 2019 elején megnyílik például a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyháza, szomszédságában kap helyet a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, amelynek építésére nemzetközi pályázatot írnak ki.

Olyan negyedbe kalauzol, amely még nem az első turisztikai célpont

Fotó: turizmus.com

Lapzártakor még nem volt nyilvános, hogy Budapest 2018-as Építészeti nívódíját is egy kőbányai épület, az Ügyfélszolgálati központ nyerte el. A lap munkatársa meglátogatta az épülő Puskás Arénát, az újjászülető egykori Népstadiont. Az aréna elnevezést indokolja, hogy ez lesz Közép-Európa egyik legnagyobb rendezvényközpontja.

A Kulturális negyedben fiatal sztárokat ismerhetnek meg: JI, a dél-koreai zongoravirtuóz már meghódította a nemzetközi koncertéletet. A magyar fővárosban először a Budapesti Tavaszi Fesztiválon lép fel, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ felkérésére a Zeneakadémián Bach programot játszik.

Kiadványrendelés: itt.