Operába ment a Skal egyesület

Forrás: turizmus.com

 2017. február 26. 11:01

A magyar turizmus ma is figyelemre méltó eredményeket tud felmutatni, mégis sokat várhatunk a most készülő stratégiától - hangzott el Zsidai Zoltán Roy február 24-én tartott prezentációjában.

A Zsidai Group első embere házigazdaként köszöntötte a Skal Hungary tagjait, a szövetség szakmai ebédjén, az Opera Cafe-ban.

A helyszín és a téma különösen érdekes volt abból a szempontból, hogy 10 hónappal ezelőtt Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter ugyanitt jelentette be a sajtónak a turizmus állami irányításának megújítását, s Zsidai Roy akkor is az előadók között volt.

Jávorkai Péter, a hazai Skal szervezet elnöke és Zsidai Zoltán Roy

Fotó: turizmus.com

A szakember kifejtette többek között: szokatlan lehet, hogy a turizmusirányítás struktúráját alakították át először, s csak 2017. második felére várható, hogy elkészül az ország turizmusfejlesztési stratégiája, mégis, véleménye szerint a legfontosabb az, hogy 50 éves távlatban nem volt ilyen kiemelt szerepe az ágazatnak, valamint, hogy soha korábban nem látott fejlesztési forrásokhoz juthat a magyar turizmus, azon belül is az ágazat gerincét alkotó kis- és középvállalkozások.

Zsidai Roy beszélt arról is, hogy az európai történelmi, kulturális és gasztronómiai örökségből táplálkozó turizmus az egész kontinens számára biztosít hosszú távon is pozíciót, ellentétben például a távol-kelettel szemben pozíciókat veszítő ipari termeléssel.

Kapcsolódó cikkek

A BMC-be látogatott a Skal

2016. november 17.