Ősszel ismét elstartol a CheckINN turisztikai innovációs verseny

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 05. 14:04

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) ősszel ismét meghirdeti a CheckINN Turisztikai Innovációs Versenyt – a feltételek azonban változnak.

A szeptember elsejei rajtig még egy visszaszámláló fogadja a CheckINN oldalára látogatókat, azonban a turizmus.com olvasói már most megtudhatnak néhány fontos információt az idei versennyel kapcsolatban.

A hallgatói és oktatói visszajelzések alapján a szervezők egyszerűsítették a pályamunkára vonatkozó követelményeket és előírásokat, illetve kibővítették a pályázók körét is.

A résztvevők továbbra is 3 fős csapatokban pályázhatnak, és a CheckINN Turisztikai Innovációs Versenyen elindulhat minden magyarországi felsőoktatásban résztvevő hallgató, aki aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik.

Viszont továbbra is kritérium, hogy legalább egy csapattagnak a turizmus-vendéglátás területén kell tanulmányokat folytatnia. A pályamunkát illetően az első fordulóban a hallgatóknak elegendő lesz egy „elevator pitch" jellegű videó benyújtása, amelyben a csapat maximum 3 percben ismerteti az ötletük lényegét és az első forduló eredményeként annyi dől el, hogy az ötlet érdemes-e további kidolgozásra, amelyre már a második fordulóban kerül sor.

Amennyiben az ötlet továbbjut, a csapatnak egy innovációs stratégiát kell elkészítenie, amelyben meghatározzák az innováció erőforrás igényeit, piacméretét, profit-és megtérülési, illetve marketing lehetőségeit. A pályázóknak lehetősége lesz innovációs ötletet benyújtani a szállodaipar-vendéglátás, gyógy-és wellness, aktív turizmus és MICE témakörében is.

A pályázatokat a már jól ismert www.check-inn.hu felületen lehet majd benyújtani, és a bírálati folyamat is ezen az online felületen történik. A fél éven át tartó ötletverseny nyertesei ezúttal is nettó 3 millió forint jutalomban részesülnek csapatonként, és közönségdíj is meghirdetésre kerül.

A nyertes csapatok, az idei évhez hasonlóan, a 2021. február 1-jén megrendezésre kerülő Turizmus Gálán vehetik át díjaikat turisztikai szakma képviselői előtt.