15 százalékkal több éjszakát töltöttek a vendégek a Carbonában

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 25. 13:48

A tavalyihoz képest idén nyáron közel 15 százalékkal emelkedett a vendégéjszakák száma, és növekedett a tartózkodási idő is – derül ki Hévíz legnagyobb szállodájának, a NaturMed Hotel Carbonának az adataiból.

Miközben egyre több német vendég érkezik a népszerű fürdőhelyre, a nyári hónapokban a magyarok aránya meghaladta a 40 százalékot.


Az emelkedésben nagy szerepük volt a hazai turistáknak: míg júniusban az összes foglalás 12 százalékát tették ki a magyarok, júliusban ez a szám már meghaladta a 40 százalékot a NaturMed Hotel Carbonában. Ezzel együtt idén nyáron növekedett a direkt (azaz nem utazási irodán keresztül történő) foglalások száma is. A korábbi évekhez képest a külföldiek közül elsősorban a német vendégek száma mutatott növekedést. Az egész országban megfigyelhető volt idén nyáron, hogy több vendég érkezett a szállodákba: a KSH adatai alapján júniusban 15, míg júliusban 1,5 százalékkal növekedett a hazai szálláshelyek vendégforgalma a tavalyi év azonos időszakához képest, és az emelkedő trend vélhetően augusztusban is fennmaradt. Júniusban a magyar és külföldi foglalások száma közel azonos arányt ért el, míg júliusban az összes foglalás többségét a hazai vendégéjszakák tették ki.


A Carbona adatai alapján a vendégéjszakák száma mellett növekedett az átlagos tartózkodási idő is, amely idén nyáron 6,3 napot tett ki, azaz nagyjából 1 hetet töltöttek a látogatók a szállodában. Az adatokból kiderült, hogy nemcsak a gyógyszállodai és beauty szolgáltatásokat vették igénybe a vendégek, hanem a szálloda tematikus nyári hetei is találkoztak a nyári pihenésüket töltő családok elvárásaival.

Müller-Pápai Zsuzsanna vezérigazgató a szálloda közleményében kiemeli: a négy csillag superior szálloda őszi foglaltsági kilátásai kedvező képet mutatnak: a mostani adatok alapján 20 százalékkal több vendégéjszakára számítanak októberben az előző év azonos hónapjához képest, de a november is kimagaslónak ígérkezik a foglalásokat illetően. Ez az emelkedés főként a német és orosz vendégek előjegyzéseinek köszönhető.