761 millió forintos támogatás a hévízi magánszálláshelyeknek

Forrás: turizmus.com

 2020. július 27. 09:33

A hévízi magánszálláshelyek közül 267 részesül összesen 761 millió forint támogatásban a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében meghirdetett pályázaton.

A hévízi önkormányzat tájékoztatása szerint a nyertesek már megkapták a pozitív bírálatról szóló értesítéseket, és készülnek a fejlesztések megvalósítására. A pályázat keretében szobánként 1 millió forint, házanként maximum 8 millió forint használható fel.

„Ekkora léptékű támogatás igénybevételére korábban nem volt lehetősége a magánszálláshelyek üzemeltetőinek, ami minőségi ugrást tesz lehetővé a számukra. A program keretében a hévízi szálláshelyek több mint fele megújulhat az év végéig” – mondta el Papp Gábor, Hévíz polgármestere.

A Három a Kislány Vendégház Hévízen. A város szálláshelyeinek több mint fele újulhat meg a kapott támogatásból

Fotó: Hévíz Város Önkormányzat

A pályázókat a város polgármesteri hivatalának hatósági osztálya és a Tourinform-iroda is nagy erőkkel segítette. A Tourinform-irodához 499 megkeresés (206 személyes, 279 telefonos és 14 e-mailes) érkezett a pályázat beadásával kapcsolatban, egész Zala megye területéről.

A Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében meghirdetett pályázaton országosan 14 000 vidéki magánszálláshely, 45 milliárd forint összértékben nyert támogatást.