A félmilliomodik látogatót köszöntötték a Tisza-tavi Ökocentrumban

Forrás: turizmus.com

 2014. november 15. 18:02

Alig több mint 2 és fél évvel az avatás után a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumot felkereső látogatók száma elérte a félmilliót.

Az ötszázezredik vendéget Bornemisza János polgármester, a kiemelt turisztikai fejlesztésként megvalósított projekt „gazdája" és Kiss János, a létesítményt működtető, önkormányzati tulajdonú nonprofit kft ügyvezetője köszöntötte, és adta át a vecsési illetőségű Kovács Balázs és felesége részére az alkalmat megörökítő oklevelet.

 

2012. április 27-én nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a Tisza-tavi Ökocentrum Poroszlón. Az Európai Unió támogatásával megvalósult turisztikai látogatóközpont fő attrakciója Európa legnagyobb édesvizű akváriumrendszere, melyben szinte az összes hazai halfajta megtekinthető, köztük a hatalmasra nőtt, hazánkban egykor honos viza.

A rögtönzött ünnepségen elhangzott: Poroszlót és a Tisza-tavi Ökocentrumot ma már méltán emlegetik Magyarország legjelentősebb turisztikai központjai között.

A tervezett további fejlesztéseknek köszönhetően a látnivalók – köztük az állatbemutatók – folyamatos, ütemes bővülése várható. Poroszló programjaival, családias, minőségi szálláshelyekkel, éttermeinek színvonalas gasztronómiai kínálatával immár egész évben vonzó úti célt jelent.