A Hilton egykori regionális alelnökével erősít a Hunguest Hotels

Forrás: turizmus.com

 2020. január 31. 11:32

Jean-Paul Herzog, a Hilton szállodacsoport közel-keleti és afrikai piacokért felelős korábbi elnöke a jelentős fejlesztési tervek előtt álló Hunguest Hotels igazgatósági tagja lett. Gál Miklóst, a tulajdonos Opus Global Nyrt. vezérigazgatóját szintén a döntéshozó testület tagjává választották.

Jean-Paul Herzog a pályán eltöltött 50 éve alatt a Hilton számtalan már működő és nyitás előtt álló szállodájáért volt felelős négy évtizeden keresztül.

Az elmúlt tíz évben nemzetközi szállodaláncoknál betöltött vezető pozíciók mellett tanácsadóként, oktatóként, coach-ként dolgozott – tájékoztatott közleményében a szállodavállalat.

Jean-Paul Herzog

Fotó: Opus Global

A svájci születésű szakember a magyar piacot jól ismeri, korábban képviselte a budapesti Hiltont, felelt a teljes közép-kelet-európai régióért, de rendszeres résztvevője a budapesti HOTCO regionális szállodakonferenciának is.

„A tapasztalatommal segíteni szeretnék abban, hogy a piacvezető szerep még tovább erősödjön a fejlesztési tervek megvalósításával, ennek során modern, kiemelten vendégbarát szállodavállalattá alakul a Hunguest Hotels, mely szállodáinak többségéből közvetlenül elérhető a (gyógy)fürdőrészleg. Ez is olyan egyedi jellemző, amire lehet építeni" – mondta Jean-Paul Herzog.

A svájci szakember irányításával már tavaly megtörtént a Hunguest Hotels szakmai terveinek felülvizsgálata, és kidolgozásra került egy új – értékteremtésre és növekedésre alapuló – stratéga is.

Az újjáalakult igazgatóság feladata lesz ennek gyakorlati átültetése, koordinálása.

Gál Miklós, a tulajdonos Opus Global Nyrt. vezérigazgatója szerint Jean-Paul Herzog személye garancia arra, hogy egyre magasabbra pozicionálhassák a Hunguest Hotelst.

„Hatalmas nemzetközi tudással és tapasztalattal bíró szakember csatlakozik hozzánk, aki igazgatósági tagsága mellett folyamatos tanácsadással segíti a szállodaláncot a teljes megújulás útján" – mondta Gál Miklós, akit szintén igazgatósági taggá választottak, így közvetlenül felügyelheti a következő évek szervezeti és működési megújulását.

Rajta kívül az igazgatóság tagja még Mészáros Beatrix (a tulajdonos Opus Global Nyrt. igazgatósági elnöke), Somlyai Zoltán (a Magyar Turisztikai Szövetség kurátora) és a most taggá választott Jean-Paul Herczog.

A Hunguest Hotels vezérigazgatói posztjáról távozó Hülvely István január 31-i hatállyal lemondott igazgatósági tagságáról.

Mint arról korábban beszámoltunk, a  Hunguest Hotels megbízott vezérigazgatója februártól Cserven Tibor, aki 2013-tól gazdasági vezérigazgató-helyettesként dolgozik a vállalatnál.

 

Jean-Paul Herzog

A Hilton szállodacsoport közel-keleti és afrikai piacokért felelős korábbi elnöke 50 éve van a pályán. A vállalat regionális vezetőjeként 45 működő és 25 nyitás előtt álló hotel tartozott hozzá 2007 és 2010 között.

Az ezt megelőző négy évben az akkor még szintén a Hilton-lánchoz tartozó, stockholmi székhelyű Scandic Hotelst irányította, ahol 130 szállodáért felelt.

A svájci születésű szakember a Luzernben működő SHL Schweizerische Hotelfachschule elvégzése után, a pályáját is a Hiltonnál kezdte 1970-ben, ahol az ezt követő évtizedek alatt számos szállodanyitást vezényelt le, munkája révén pedig 19 városban töltött el hosszabb-rövidebb időt.

Dolgozott Budapesten is, ahol az 1976-ban megnyílt Budapest Hiltonnál kapta meg első szállodaigazgatói kinevezését 1982-ben. Később, az 1990-es évek második felében a közép-kelet-európai régióért felelős alelnökként is dolgozott.

A Hiltonnál eltöltött négy évtized után, 2011 és 2012 között a török Dedeman hotellánc igazgatóságának tagja; 2017 és 2018 között pedig a Millennium & Copthorne szállodacsoport közel-keleti leányvállalatának igazgatósági tagja.

Jelenleg tanácsadóként, oktatóként és coach-ként dolgozik.