Repülőrajtot vett a Hunguest Hotel Sóstó

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2019. november 19. 21:01

Ünnepélyes keretek között hivatalosan is átadták november 19-én Nyíregyháza legújabb, négycsillagos szállodáját. A Hunguest Hotel Sóstó magas töltéssel indul már az első teljes hónapjában.

Modern, kényelmes, családbarát és a legkomplexebb idegenforgalmi szolgáltatást nyújtja a vendégeknek. Ezek jellemzik a négycsillagos Hunguest Hotel Sóstót, Nyíregyháza legújabb gyöngyszemét.

Az átadóünnepségen Kovács Ferenc, a szabolcsi megyeszékhely polgármestere a város turizmusának fejlődését méltatta. Kiemelte, hogy az új wellness- és konferenciahotel távlatokat nyit Nyíregyháza életében.

A kormány a Modern Városok Program keretében 3,1 milliárd forint támogatást biztosított a fejlesztéshez, amelyet az önkormányzat 900 millió forint önerővel egészített ki, így összesen négymilliárd forintos fejlesztés valósult meg.

Négymilliárd forintos beruházás volt az új négycsillagos szálloda

Fotó:  turizmus.com / Mentusz Károly

A városvezető hangsúlyozta, hogy a hotel régi hiányt pótol, és hozzájárul ahhoz, hogy Nyíregyházán a jövőben még több bel- és külföldi vendéget fogadhassanak. Ezért a következő időszakban is folytatják a Sóstó-fejlesztési programot.

Hülvely István, az Opus Global Nyrt. érdekeltségében működő Hunguest Hotels vezérigazgatója elmondta: közbeszerzési pályázaton 10 plusz 5 évre nyerték el az új nyíregyházi wellness- és konferenciahotel működtetését. Az erre vonatkozó tendert a tulajdonos nyíregyházi önkormányzat írta ki.

Kovács Ferenc polgármester és Hülvely István vezérigazgató a megnyitón

Fotó: Hunguest Hotels

Ez a szálloda immár a 27. tagja a Hunguest szállodaláncnak – húzta alá a vezérigazgató –, és Nyíregyházán a legkomplexebb idegenforgalmi szolgáltatást nyújtja a vendégeknek mind a családi, mind pedig a konferenciaturizmusban. A hotelben 122 szobát, 220 fős konferenciatermet, 195 férőhelyes teraszos éttermet, kerékpártárolót, 90 gépkocsi befogadására alkalmas mélygarázst és 63 kocsi elhelyezésére szolgáló felszíni parkolót találnak a vendégek.

A vendégek jól felszerelt lakosztályt is választhatnak

Fotó: turizmus..com / Mentusz Károly

További plusz, hogy az itt megszállók fürdőköpenyben sétálhatnak át a hotellel összekötött, 22 medencés Aquarius Élmény- és Parkfürdőbe, miután a belépőjegy árát valamennyi szállodai csomag tartalmazza.

A szálloda mellett pihenőparkot is kialakítottak

Fotó:  turizmus.com / Mentusz Károly

A vezérigazgató kitért arra is, hogy több szakembert csábított haza külföldről a magyar hotellánc legújabb szállodája. Executive chefjük például Svájcból tért haza, ahol egy 13 Gault&Millau-pontot elérő étteremben dolgozott. A szálloda menedzsmentjét ebben a cikkünkben mutattuk be.

A szállodát október végén nyitották meg, és az első hónap tapasztalatai nagyon kedvezőek. Az üzemeltető éves szinten közel 20 ezer vendég érkezésére számít, ami 60-65%-os kihasználtságot jelent. A novemberi számos telt házas nap elsősorban a konferenciaturizmust kiszolgáló 200 férőhelyes, szekcionálható rendezvényteremnek köszönhető.

Hülvely István a továbbiakban arról is beszélt, hogy jövőre tizenöt belföldi szállodájuk rekonstrukcióját tervezik. 2020 tavaszára készül el a végleges, több tízmilliárd forint értékű beruházási programjuk.

A legkisebbeket gyereksarok várja

Fotó:  turizmus.com / Mentusz Károly

A köszöntők után az új  sóstói hotelben ünnepélyesen leleplezték Kégly Szeréna emléktábláját. A nyíregyházi születésű hölgy az I. világháború alatt önkéntes nővérként dolgozott és a hadi árvákat, valamint a nehéz helyzetű családokat támogatta. Megszervezte a szegény sorsú gyerekek sóstói üdülőtáborát is.