A jövő sztárséfjei a mai gasztrolegendák szemével

 2014. április 16. 21:55

Ígéretes jövő előtt állnak az április 10-12. között lezajlott 34. Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai Verseny résztvevői - fogalmazta meg egyöntetűen a hazai vendéglátó szakma kiválóságaiból álló szakács-, cukrász- és pincérzsűri.

A budapesti Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola által szervezett és lebonyolított versenyen, idén, a menüsorok, a dísztorták és a terített díszasztalok a századforduló gasztronómiáját idézték. A magyar csapatok versenymunkáinak nagy részét az idén 130 éve született Gundel Károly ihlette. A zsűri - a mai trendek mentén - mindhárom szakterületen a "kevesebb, több" elvére hívta fel a  versenyzők figyelmét, s számos hasznos trükkel látta el a jövő cukrászmestereit és sztárséfjeit.

Cukrász kategóriában Semmering (Ausztria), szakács- és pincér kategóriában, valamint az összesített versenyben a dán Aalborg város vendéglátó iskolájának csapata nyert. (A 2013.évi lyoni Bocuse d'Or döntő 3. helyezettje, Jeppe Foldager is Aalborgban tanulta a szakma alapjait.)

A verseny rangját jelzi, hogy a szponzorok között szerepel a Danubius Hotels Group, a Zila Kávéház, valamint a Gundel Étterem is.

Kormányos Dorottya felvételein egy dísztorta és egy díszasztal illusztrálja a diákok felkészültségét.