A Keleti pályaudvaron normalizálódik a helyzet

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 06. 15:03

A vasúti közlekedésben már nincsenek nagyobb késések, Hegyeshalomnál továbbra is át kell szállni, de minden nemzetközi vonatot elindít a magyar vasúttársaság a Keleti pályaudvarról – közölte a Mávinform vasárnap délelőtt.

Az M1 aktuális csatorna Keleti pályaudvarról vasárnap késő délelőtt jelentkező tudósítója elmondta: szombaton még nagyobb késések is előfordultak, de vasárnap ez már nem volt tapasztalható. Beszámolója szerint egyre több migráns száll vonatra, valamelyikre legalább százötvenen felszálltak, de mellettük már más utasok, turisták is felférnek a szerelvényekre. Az elmúlt napokban tapasztalt „tömegjelenetek" nincsenek. A pályaudvaron és a vonatok közlekedésében is kezd visszaállni a rend.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

A MÁV csütörtök reggeltől nem indított közvetlen vonatjáratot Nyugat-Európába Budapestről. A vasúttársaság a vasúti közlekedés biztonsága miatt döntött így, a nemzetközi jegyeket pedig a menetrend szerinti belföldi járatokon fogadták el. Szombatra virradó éjjel - részben a Keleti pályaudvar elől is - mintegy 4500 migránst szállítottak el az osztrák határhoz buszokkal.

Szombat délelőtt, nem sokkal 10 óra előtt, 22 perc késéssel, indult el újra az első nemzetközi vonat a Keleti pályaudvarról, a Hungária Eurocity, amely Pozsonyon és Prágán keresztül Berlinbe közlekedik – tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t. A nemzetközi forgalmat a társvasutakkal egyeztetve folyamatosan állították helyre.