A magyar gasztronómia „csodálatos metamorfózisa”

Forrás: turizmus.com

 2016. január 30. 12:45

Pierre Jury, a legmeghatározóbb kanadai gasztronómiai magazin, a Le Droit főszerkesztője elragadtatott cikkben számol be magyarországi útjáról és a magyar gasztronómia csodálatos átalakulásáról.

Az egyetlen kanadai frankofon gasztronómai orgánum – világ harmadik legrégebbi nyomtatott újságja – hasábjaira kerülni nagy elismerést jelent – írja a Magyar Turizmus Zrt. közleményében.

A szerző elragadtatással beszél arról, hogy a magyar gasztronómia gyökeres átalakuláson megy keresztül, amelyre szinte jobban illik már a csodálatos metamorfózis jelző, mintsem az átalakulás szó. A neves gasztronómai szakember és újságíró nem csak Budapesten ismerkedett a vezető séfekkel és tekintett be a magyar gasztronómiába, a teljes országos kínálatot szemrevételezte hazánk régióiban. A Le Droit magazinnal együttműködő Eater angol nyelvű gasztroportál ezzel egyidőben terjedelmes és alapos cikkben mutatta be a magyar borok történetét.

A Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviselete 2015 őszén több amerikai gasztronómiai szakújságírót látott vendégül hazánkban. A 2016-os Gasztroélmények Évének egyik kulcsmomentuma a Bocuse D’Or gasztronómiai verseny májusi budapesti Európa-döntője. Az MT Zrt. amerikai külképviselete marketingakciói során felhívja a figyelmet arra, hogy a verseny jó alkalom a tavaszi látogatásra, illetve a hozzánk látogatóknak érdemes több napot eltölteni és a felfedezni Magyarország csúcsgasztronómiáját.